"Les meves mentides a Canal 9"

Una periodista de la cadena autonòmica relata les instruccions polítiques que rebia a l'hora d'informar

L’avatar de Twitter de Iolanda Marmol

L’avatar de Twitter de Iolanda Marmol

2
Es llegeix en minuts

"En van ser tantes, tantes, que un dia comences a sentir vergonya de treballar per a ells. Ara s'acaba. Injustament. Però s'ho han guanyat a pols". Així de contundent es mostra la que va ser corresponsal de RTVV a MadridIolanda Marmolen un post on narra "les seves mentides", que va penjar dimarts passat a la nit, després que el Govern Valencià anunciés el tancament de Canal 9.

"Recordo quan ens exigien gravar Eduardo Zaplana del seu perfil bo. I l'oda que em van encarregar sobre ell quan va deixar la presidència de la Generalitat valenciana per ser ministre. També recordo la bronca i els crits que em van dedicar quan en aquell vídeo de retrospectiva Zaplana apareixia en una imatge amb la trànsfuga que li havia permès arribar a l'alcaldia de Benidorm. Recordo poc després, quan de ser l'Elegit, va passar a ser l'innominable. Com ens van prohibir que aparegués en els plans. Com buscava perífrasis absurdes quan no podia nomenar-lo en els meus directes als lleons, tot i ser el portaveu del PP al Congrés. Quan Camps va imposar la seva llei a Canal 9. Quan ens van donar l'ordre de deixar de dir-li Francesc per dir-li Francisco, coincidint amb l'època en què es postulava com a possible successor de Rajoy. Quan em van mirar de prohibir que expliqués que Zaplana deixava el seu escó al Congrés", explica Marmol.

En contra de l'accent català

La periodista continua explicant les prohibicions que la direcció li imposava i també com molestava el seu "accent català", entre moltes altres. "Recordo quan em van prohibir dir que Zapatero havia anunciat el xec nadó, com si d'aquesta manera els valencians no haguessin de conèixer la notícia. Quan escrivies 'fracàs estrepitós' i t'ho canviaven per 'èxit discret'. Quan ens van desplegar per lloar les meravelles de Terra Mítica en la seva inauguració i no podíem dir que no hi havia ni una ombra. Quan em renyaven perquè em sortia l'accent català 'i això molesta els blaveros'".

Sense crítiques contra el PP

Notícies relacionades

Finalment, Marmol parla sobre la inexistència de la crítica contra el PP al canal. "També recordo com corria el cava a les plantes de direcció de Canal 9 a Burjassot les nits electorals de majories del PP, mentre que els redactors menjàvem bocates de salami. Quan es pagaven directes milionaris perquè Camps sortís parlant en directe en ple Amazones. I els milions de vegades en què no em van deixar posar declaracions de l'oposició. O de qualsevol ciutadà que critiqués el PP, o la Generalitat. I recordo també quan ens van prohibir dir 'retallades'. Tampoc vaig poder dir que milers de manifestants cridaven contra el Govern. Els manifestants no 'col·lapsaven' el Paseo del Prado, la manifestació 'transcorria per'. I no posàvem pancartes explícites contra Rajoy, ni contra el PP", explica.

 

Temes:

Canal 9