Els treballadors prenen el control de les emissions de Canal 9

Una emissió especial amb un informatiu i un programa especial és la reacció de la plantilla a l'anunci de tancament de la Ràdio Televisió Valenciana

2
Es llegeix en minuts

La plantilla de Canal 9 ha pres el control. Amb l'amenaça de tancament a sobre, sense màxims responsables davant dels quals retre comptes, la plantilla ha decidit mantenir les emissions amb una programació especial: un informatiu i un programa tertúlia amb entrevistes on abocar tota la ràbia acumulada durant els últims mesos. Els treballadors de Canal 9 han aprofitat l'espectre radioelèctric per fer visible la seva protesta. La programació de la tarda està dedicada íntegrament a un programa especial amb convidats que pretén servir per reivindicar amb diferents connexions el paper de RTVV a la comunitat autònoma i en la defensa de la llengua. Però també les relacions del Govern valencià amb les trames de corrupció.

El president de la Comunitat Valenciana, Alberto Fabra, ha anunciat que la decisió de tancar la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) és "innegociable" i que es procedirà "de seguida" al cessament de les emissions de la cadena pública. La plantilla de Canal 9 considera el tancament conseqüència d'"una decisió política" que no té en compte el paper rellevant que té un mitjà de comunicació social públic en una comunitat autònoma amb llengua pròpia.

Gran part de l'informatiu del migdia ha estat dedicat a criticar l'anunci de tancament qüestionant els motius adduïts pel president Alberto Fabra i interpel·lant directament els espectadors sobre la importància de mantenir un mitjà públic valencià. La tarda està dedicada íntegrament a un programa especial amb convidats que reivindica amb diferents connexions en directe el paper de RTVV en la història autonòmica i en la defensa de la llengua , cultura i tradicions .

"Pensem continuar fins a fondre'ns a negre" , han advertit diverses vegades els presentadors i periodistes durant la programació especial que emet Canal 9. La televisió pública emet un especial amb connexions en directe amb les principals places de València, Castelló i Alacant on els ciutadans poden dirigir-se per fer públic davant les càmeres el seu malestar pel tancament i explicar el que significa per a ells RTVV .

La programació fa un repàs de les reaccions al tancament i convida personalitats de la societat civil que manifesten el seu rebuig i la importància que té el mitjà públic per a la llengua , cultura i tradicions pròpies del País Valencià. La televisió manté com a únic logotip l'etiqueta de twitter ' # RTVVnoestanca ' i ha organitzat taules rodones amb diferents personalitats per defensar la continuïtat del mitjà i fer patents alternatives per a la seva viabilitat.

Crítiques al Govern del PP

Abans , l'informatiu migdia ha presentat un to especialment crític amb l'Executiu de Fabra i la seva decisió de tancar. La informació que ha seguit la compareixença de Fabra per explicar els motius del tancament ha qüestionat la justificació de despesa econòmica que suposaria readmetre els treballadors i ha criticat que el president valencià hagi enfrontat educació i sanitat amb mitjans públics. El titular d'aquesta informació ha estat: "Fabra no assumeix responsabilitats" i la veu 'en off' recordava que RTVV "és viable si es gestiona de manera eficient i honrada" .

Notícies relacionades

Les informacions de l'informatiu han denunciat el sobreendeutament de RTVV en els 18 anys de govern del PP i les despeses en cobertures com la Fórmula 1. Altres notícies han estat les protestes dels treballadors i una llarga cadena de reaccions al tancament per part de partits de l'oposició i infinitat de membres de la societat civil.

EL PERIÓDICO t'ofereix la retransmissió en directe de Canal 9.

Temes:

Canal 9