Festival de Vitòria

Discovery fitxa Àngels Barceló

La periodista catalana presentarà el programa 'Y el mundo cambió'

Àngels Barceló, en una imatge promocional de Discovery Max.

Àngels Barceló, en una imatge promocional de Discovery Max. / DISCOVERY MAX

2
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA
VITÒRIA

Per Discovery Max hi ha quatre grans invents que ens han canviat la vida: cotxes, avions, gratacels i mòbils. ¿Com era la nostra vida sense ells? ¿Com és amb ells? Això és el que vol mostrar Y el mundo cambió, un dels programes estrella de la nova temporada del canal de documentals en obert que presentarà Àngels Barceló, que ha estat fitxada per la cadena per la seva «credibilitat» com a periodista, segons va explicar ahir al FesTVal de Vitòria Fernando Jerez, director general d'aquesta tele d'entreteniment de no-ficció.

«Barceló és tota una professional i així ho ha demostrat tant en ràdio com en televisió. Cada cosa que li surt per la boca té credibilitat», va afirmar Jerez sobre la presentadora de l'espai informatiu nocturn de la SER Hora 25, programa que fa 40 anys que s'emet i que la periodista catalana dirigeix en l'actualitat amb l'objectiu de «colar-se en el divorci entre política i ciutadans». Abans d'aterrar a la SER, on també va presentar els matins del cap de setmana, Barceló va ser la cara dels informatius de Tele 5, on va arribar després d'una dilatada experiència a Catalunya Ràdio i TV-3.

Y el mundo cambió, que s'estrenarà a la tardor tot i que encara no hi ha una data concreta, és la gran aposta de Discovery a nivell internacional. El canal ha permès als països on està present customitzar el programa per donar-li una aroma local. Per això el canal espanyol ha fitxat Barceló, que serà l'encarregada de presentar els continguts dels quatre programes, en què també participaran, amb les seves opinions com a experts, l'astronauta Pedro Duque, l'arquitecte Santiago Calatrava i el pilot Luis Moya.

Els espectadors d'Y el mundo cambió veuran, entre altres curiositats, la persona que va inventar el primer mòbil (d'una mida, és clar, que no té res a veure amb els d'ara).

SCOTT I FREEMAN / Mentre que Y el mundo cambió encara trigarà unes quantes setmanes a estrenar-se, Profetas de la ciencia ficción (22.30 hores) ho fa avui mateix. Recolzat pel cineasta de culte Ridley Scott (Prometheus), es tracta d'un espai que rendeix homenatge a altres genis de la ciència-ficció, com Isaac Asimov o George Lucas. També aterra avui a la graella de Discovery Max Secretos del universo (23.30), en què l'actor Morgan Freeman (Million dollar baby) convida els espectadors a submergir-se en una de les seves principals passions: l'exploració de l'espai i la recerca de respostes a clàs-

siques preguntes com ¿qui sóc? i ¿estem sols a l'univers?

Notícies relacionades

Una altra de les apostes de la cadena serà Piratas ecológicos (sense data concreta d'estrena), que mostrarà la lluita sense quarter entre baleners i ecologistes i en què en els dos costats s'utilitza la violència per aconseguir objectius. Per acabar, a Dynamo: el mago (que tampoc té data d'estrena) l'espectador descobrirà Steven

Frayne, un jove il·lusionista britànic allunyat de qualsevol convencionalisme.