FALS DOCUMENTAL TELEVISIU

Manuel Huerga roda per a TV-3 '14 d'abril. Macià contra Companys'

La nova producció presenta els fets històrics com un fals documental televisiu

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / Barcelona

El director Manuel Huerga (Gaudí, Antàrtida, Salvador) ha iniciat a Barcelona el rodatge de14 d'abril. Macià contra Companys, coproducció de Televisió de Catalunya i Minoria Absoluta que recrea els fets històrics que hi va haver a Catalunya després de la proclamació de la Segona República, però presentats com un fals documental televisiu.

Així, la trama es planteja a partir d'una sèrie d'entrevistes (impossibles) als principals protagonistes d'aquells dies, les declaracions dels quals davant de les càmeres s'il·lustren amb imatges dels fets que evoquen.

Notícies relacionades

Aquest anacronisme (als anys 30 no existia el format documental, i encara menys la televisió) és la solució que ha escollit Toni Soler, guionista de la producció i director general de Minoria Absoluta (Polònia, Crackòvia) per plasmar en imatges uns esdeveniments que inicialment tenia pensat com un llibre.

Els actors Fermí Reixach, en el paper de Francesc Macià, i Pere Ponce, com a Lluís Companys, són els protagonistes principals d'aquest projecte, en què també destaquen les interpretacions d'Eduard Fernàndez (com a Francesc Cambó) i Joel Joan (Joan Casanellas), entre altres.