fi d'emissió

Trilers de matinada

L’exconcursant de ’Gran hermano’ Aída Nizar.

L’exconcursant de ’Gran hermano’ Aída Nizar.

1
Es llegeix en minuts
Nacho Para
Nacho Para

Periodista

ver +

Vaig tornar a casa de matinada, i com que ara tinc l'encàrrec d'escriure algunes d'aquestes crítiques, vaig fer el que gairebé no faig mai, i encara menys a aquestes hores: encendre el televisor. Els programes anomenatscall TV

–que no són una altra cosa quel'estafa-de-l'estampeta TV– poblaven la majoria de les cadenes. Em vaig quedar enganxat veient-ne un, el d'Aída Nizar, l'exconcursant deGran hermano 5.Anímate a ganares deia el pseudoconcurs, a la cadena Veo7. Enmig d'una música ensordidora i una imatge marejadora,Aída Nizarcridava i deia barrabassades, una darrere l'altra, però cap de tan grossa com la vegada que va rebutjar una resposta vàlida, al·legant que Montserrat s'escrivia amb hac.«¿Ah, no? Doncs jo poso Montse com em dóna la gana. ¿Vostès no?», va dir ella, orgullosa.

El Govern i l'oposició preocupats pel sistema productiu espanyol, la seva falta de competitivitat, l'alt índex de fracàs escolar, i resulta que la televisió, on més es cultiven els adolescents amb permís d'internet, continua glorificant la insolència i la incultura com a drecera per guanyar-se la vida.

No és que la tele tingui la culpa de tot, però és evident que no ajuda a crear un clima de necessitat de creixement personal i professional, això que els polítics en diuen excel·lència. Aquí tenimAída Nizarmarcant el camí contrari. Va abandonar la carrera de Dret i viu de no fer res, aprofitant uns cinc minuts de fama que ja s'han convertit en anys.

Notícies relacionades

A part d'un negoci rodó que es retroalimenta de la clientela d'incauts que aquest mateix tipus de programes genera, la professió de triler televisiu s'ha convertit en l'última taula de salvació on el pseudofamoseig s'agafa per no haver de fer cua a l'Inem. En aquests espais, que fins i tot es van arribar a emetre en horari infantil a Cuatro i que responen a noms tan originals comAsí se gana, Despierta y gana, Marca y gana, Gana ahora, Si lo aciertas, ganasiLlamando se gana–invitacions gens subtils a guanyar sense haver de fer absolutament res–, han sobreviscut o encara sobreviuen personatges com araYola Berrocal, Dinio, Begoña Alonso(ex deBustamante),Elba(Gran hermano 3),FresitaiAinoha(Gran hermano 5),Raquel, LiziGermán(Gran hermano 10),Marcia di Lele(suposada ex dePaquirrín) iBorja Voces(Operación triunfo 3).

Pensant en tot això, me'n vaig anar a dormir i, és clar, vaig tenir malsons.