fi d'emissió

Tornen els anys 80

Mario Conde, protagonista d’un documental d’Intereconomía.

Mario Conde, protagonista d’un documental d’Intereconomía.

1
Es llegeix en minuts
Nacho Para
Nacho Para

Periodista

ver +

Sí, guanyant el Mundial amb jugadors nascuts als 80, Espanya ha superat lasíndrome de Naranjito, però la tele s'entesta a retornar-nos a aquella dècada, al pitjor d'aquella dècada.José María Ruiz Mateosja no es vesteix de Superman, però després d'uns quants anys de perfil baix ha tornat a la palestra per protagonitzar una campanya a la televisió per ampliar el capital de Nueva Rumasa.

L'anunci es pot veure fins i tot a La Sexta.«Uneix-te a nosaltres i hi sortiràs guanyant», diu el hieràtic empresari de Jerez.«Estem compromesos amb l'ocupació», jura el propietari de l'imperi Dhul, el famós flam d'ou i llet («que te pego, leche»). A Intereconomía,Mario CondeiMiguel Durán, empresaris importants en els anys 80 i defenestrats en els anys 90, són presentats ara com a gurus de la bona gestió financera. El missatge global és: si haguéssim deixatRuiz Mateos, CondeiDuránal capdavant dels negocis d'aquest país, siMiguel Boyerno s'hagués fusionat ambIsabel Preysler, tot aniria més bé. Les coses que s'han de sentir.

La llegenda d'Ana Obregóntambé resta inalterable. Ja no se'n parla com quan l'any 1985 corria la faula que li havien esclatat els pits en un avió, ni dels seus suposats flirtejos ambUssama Bin Ladena la Marbellapre-Gil, però les televisions retransmeten el seu posat estiuenc com un acte oficial. Fins que no van aparèixer els seus pits recautxutats a la pantalla, no es va donar per inaugurat l'estiu.

Notícies relacionades

Escassos de notícies o d'imaginació, els informatius de les televisions privades ens han sorprès aquesta setmana amb una altra insubstancial notícia netament dels anys 80: un estudi científic acaba de certificar que es necessita un mínim de 20 moviments per resoldre el dau de Rubik. Bé, ara dormirem tots més tranquils.

En l'any de l'estrena de les noves versions deKarate Kid, El equipo AiEl coche fantástico, ara que tornen a estar de moda els rellotges de la marca Casio i la roba deMadonnaaBuscant la Susan desesperadament, Intereconomía ha volgut aportar el seu granet al rellotge de sorra emetent el documentalMario Conde, una vida extrema, en què volen tornar a mostrar-nos l'expresident de Banesto com a líder espiritual d'Occident. Rar és que no hagin cridat encaraAntonio Tejerocom a tertulià d'El gato al agua. Si no ho han fet, és perquè ja tenen en nòmina altres personatges a la dreta del colpista.