MERCAT

Daniel Radcliffe i David Duchovny tornen a la tele

L'intèrpret de Harry Potter encarna Kipling, i el de Fox Mulder, un guionista

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

El retorn a la tele de Daniel Radcliffe --sòsia de Harry Potter-- i David Duchovny --Fox Mulder aExpediente X-- han estat dos dels pols d'atracció del Mercat Internacional de TV de Cannes, el Mipcom, una de les fires més importants del món de l'audiovisual que reuneix prop de 12.000 professionals del sector, que venen i compren tot el que veurem en les pròximes temporades. I entre els milers de productes hi havia la nova aposta de Radcliffe.

El popular actor té difícil desempallegar-se de la imatge de Harry Potter. Sobretot perquè ja té firmades dues pel.lícules més de la saga. Però ho intenta amb papers allunyats del jove mag, com el que va presentar a Cannes:My boy Jack, telefilm on encarna el fill de Rudyard Kipling, Jack Kipling. Aquesta obra, amb què Radcliffe torna a la tele després de protagonitzar el 1999David Copperfield, es basa en fets reals: la desaparició de Jack Kipling que, amb 17 anys, s'havia allistat per lluitar en la primera guerra mundial, i la recerca que inicia el seu pare, l'escriptor Rudyard Kypling (David Haig). Al marge de la qualitat del telefilm, sorprèn la caracterització de Radcliffe, amb bigotet d'època.

Notícies relacionades

També és xocant el personatge de David Duchovny aCalifornicaton. El circumspecte i immutable Mulder aExpediente Xapareix en aquesta sèrie --que la cadena nord-americana CBS va estrenar a l'agost-- com un guionista de Hollywood en crisi que opta pel sexe i la beguda per oblidar la seva sequera artística.

De la CBS també destaca la inquietantDexter, adaptació de les novel.les de Jeff Lindsay sobre les sagnants peripècies d'un meticulós assassí en sèrie que, als matins, és un afable forense del departament de la policia de Miami. Una altra de les novetats que han passat pel Mipcom ha estat l'anunciada versió televisiva deTerminator, producció de la Warner que es titulaThe Sarah Connor Chronicles. És a dir, la sèrie se centra en les peripècies de la mare del salvador de la humanitat amb el seu fill en la seva constant fugida delsterminator.Però de moment és una incògnita, ja que està previst que s'estreni el mes de gener del 2008.