Secció recomanada per

Polèmica judicial

Elon Musk i Tesla aniran a judici per un presumpte frau borsari

Una demanda col·lectiva acusa l’empresari d’enganyar els inversors i manipular el mercat a l’assegurar el 2018 que privatitzaria la companyia de vehicles elèctrics, cosa que va disparar la seva valoració en borsa

Elon Musk i Tesla aniran a judici per un presumpte frau borsari
2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elon Musk anirà a judici per un presumpte frau borsari. Aquest dimecres, el magnat tecnològic s’asseurà al banc dels acusats per declarar per la demanda col·lectiva que l’acusa de manipular el mercat amb una sèrie de missatges que va publicar a Twitter l’any 2018 en els quals assegurava la seva intenció de privatitzar Tesla.

«Estic considerant treure Tesla de la Borsa a 420 dòlars. El finançament està assegurat», va assegurar fa quatre anys i mig. Aquests tuits encara el persegueixen. I és que, després de publicar-los, es va disparar el valor de les accions del fabricant de vehicles elèctrics, disparant així també la fortuna de Musk, propietari de la majoria d’aquestes accions. En un missatge als empleats de la companyia, Musk va dir que la privatització era «el millor camí a seguir».

Un inversor, Glen Littleton, va demandar llavors Musk i la directiva de Tesla assegurant que els missatges publicats eren falsos i que, a l’agitar el mercat, les seves paraules van costar milers de milions de dòlars a ell i a altres inversors.

Fins ara, Musk ha assegurat que realment tenia la intenció de privatitzar Tesla i que creia comptar amb el suport financer del fons sobirà de l’Aràbia Saudita. L’operació es va valorar en 72.000 milions de dòlars. Hauria sigut una de les més voluminoses de la història de la indústria tecnològica, però mai es va materialitzar.

Musk va ser imprudent

Notícies relacionades

Segons ha assenyalat la premsa nord-americana, el cas és inusual perquè normalment les demandes per frau borsari solen resoldre’s amb acords econòmics per evitar anar a judici. El jutge Edward Chen, que supervisarà el judici, ja ha dictaminat que els tuits de Musk sobre la privatització de Tesla no eren certs i que va actuar amb imprudència al publicar-los. Això podria fer que a Musk el cas se li entravessi.

Aquest dimarts començarà la selecció del jurat i dimecres li tocarà a Musk comparèixer. Està previst que el cas es prolongui fins a l’1 de febrer, afegint així més problemes a la llarga llista que afronta l’empresari, també al capdavant de Twitter. En el judici també és possible que compareguin altres membres del consell de direcció de Tesla així com Kimbal Musk, germà d’Elon. Tots dos estan sent investigats per la Comissió del Mercat de Valors perquè Kimbal va vendre part de les seves accions en la companyia abans que el seu valor caigués després de conèixer-se que l’anunciada privatització de Tesla no es produiria el presumpte ús d’informació privilegiada.

Temes:

Elon Musk Tesla