Secció recomanada per

Enèsima controvèrsia

Elon Musk reactiva els comptes de Twitter dels periodistes que havien sigut crítics amb la seva gestió de la xarxa social

El magnat va deixar la decisió en mans dels usuaris de la plataforma, que en una enquesta van votar a favor d’aixecar la restricció

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20221120/donald-trump-recupera-cuenta-twitter-78809764

Elon Musk reactiva els comptes de Twitter dels periodistes que havien sigut crítics amb la seva gestió de la xarxa social

Olivier DOULIERY / AFP)

2
Es llegeix en minuts
France Presse

Elon Musk continua fent voltes a Twitter. Després de suspendre dijous el compte de més de mitja dotzena de periodistes que cobreixen l’activitat del multimilionari amb el presumpte argument d’haver «violat les normes» de la xarxa social, el magnat ha canviat d’opinió. Divendres a la nit va anunciar que restabliria els seus perfils, tot i que no va aclarir si també els restaurarà les publicacions que van ser esborrades d’aquests comptes.

Entre els comptes suspesos figuren reputats periodistes de ‘The New York Times’, de la CNN‘The Washington Post’, ‘The Intercept’, ‘Mashable’ i ‘Voice of America’, així com altres reporters independents encarregats d’informar sobre Twitter i sobre Musk. El magnat els va acusar de revelar la seva ubicació i, per tant, de posar en perill la seva família.

En aquest sentit, l’empresa ja va suspendre dimecres un compte bot que seguia l’avió de Musk del multimilionari en temps real. Musk va justificar la decisió perquè el vehicle, que portava un dels seus fills per Los Angeles, va ser perseguit per un «assetjador boig», un incident que va atribuir al monitoratge del seu jet privat. Alguns periodistes van informar del cas, també mitjançant tuits que enllaçaven al compte @elonjet. Musk els va acusar de publicar «les coordenades que permetrien un assassinat».

Decisió arran del resultat d’una enquesta a la xarxa social

«La gent ha parlat. Als comptes que van revelar la meva ubicació se’ls aixecarà la suspensió ara», ha tuitejat aquesta matinada el magnat, després de l’enrenou causat per la seva decisió. Com ja va fer amb el compte de l’expresident Donald Trump, Musk va publicar una enquesta a Twitter en la qual preguntava als usuaris si havia de rehabilitar els comptes ara o en una setmana. Gairebé el 59% dels 3,69 milions de participants van votar per fer-ho immediatament.

Advertències de la UE i de l’ONU

Notícies relacionades

El magnat va provocar indignació i advertències de la Unió Europea i de les Nacions Unides per haver suspès els comptes dels periodistes. «Estava bastant devastat per estar suspès, però aviat em vaig adonar que tot aniria bé perquè tinc la sort de comptar amb una increïble comunitat ‘online’», va tuitejar el reporter Aaron Rupar.

En un fòrum en viu organitzat divendres a Twitter, Musk no va aportar evidències sobre les seves denúncies i va afirmar a alguns dels periodistes afectats –que sí van poder participar en els espais de debat de la plataforma– que no tindrien un tractament especial pel fet de ser reporters. Això que, quan va comprar la xarxa social, va prometre que la convertiria en un refugi per a la llibertat d’expressió. Però les seves accions van en una altra direcció.