Neuralink

Investiguen l’empresa d’implants cerebrals d’Elon Musk per maltractament animal

Investiguen l’empresa d’implants cerebrals d’Elon Musk per maltractament animal
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia d’implants cerebrals d’Elon Musk, Neuralink Corp., està sota investigació federal per presumptament violar la Llei de Benestar Animal enmig de queixes del personal que les seves proves amb animals s’estan accelerant, va informar Reuters.

La investigació va ser oberta en els últims mesos per l’Inspector General del Departament d’Agricultura dels EUA a petició d’un fiscal federal, va dir Reuters, citant persones pròximes a la investigació i les operacions de la companyia.

Musk ha revelat plans ambiciosos per a la seva posada en marxa: la setmana passada va dir que Neuralink està desenvolupant implants que poden entrar a la medul·la espinal i restaurar el moviment en algú que pateix paràlisi, i un implant ocular destinat a millorar o restaurar la visió humana.

Durant l’esdeveniment, Musk va mostrar un vídeo d’un mico «teclejant telepàticament» en una pantalla davant seu.

Aprovació d’implants humans en sis mesos

L’any passat, Musk va dir que Neuralink havia instal·lat un implant sense fil en un mico que li permetia jugar a videojocs amb la seva ment.

Notícies relacionades

Neuralink no va respondre a una sol·licitud de comentaris de Bloomberg News ni tampoc de Reuters, i un portaveu de l’Inspector General de l’USDA també es va negar a fer comentaris.

Neuralink ha negat repetidament les acusacions de maltractament de micos i altres animals de laboratori, després de nombroses queixes de grups de drets dels animals.