Secció recomanada per

En dispositius iOS

Twitter llança la seva subscripció mensual de 7,99 dòlars que inclou la insígnia de verificació blava

«Critiqueu-me tot el dia, però costarà això», tuiteja en to amenaçador el flamant amo de la companyia, Elon Musk

  • Twitter pateix una fuga massiva d’anunciants i perd 4 milions de dòlars al dia

  • Milers de treballadors de Twitter ja han rebut la carta d’acomiadament

 

 

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Twitter va començar a implementar aquest dissabte la subscripció de pagament per 7,99 euros al mes que inclou la insígnia de verificació blava. Anomenat Twitter Blue, aquest servei ‘premium’ ja està disponible en la versió actualitzada de la xarxa social per als dispositius iOS. Això sí, de moment només ha entrat en funcionament als Estats Units, el Canadà, Austràlia, Nova Zelanda i el Regne Unit. La companyia, que ha patit una fuga massiva d’anunciants i perd quatre milions de dòlars al dia, ha comunicat que els que «es registrin ara» poden rebre la cobejada marca de verificació blava juntament amb els seus noms d’usuari. «Igual com les celebritats, companyies i polítics», indica, però sense que Twitter faci les comprovacions oportunes.

Segons la notificació d’iOS, altres beneficis en l’actualització de l’‘app’ inclouen «la meitat d’anuncis», la capacitat de publicar vídeos més llargs a Twitter, una manera de lectura més còmoda i la classificació de prioritat per al contingut de qualitat.

El nou amo de la companyia, el magnat Elon Musk, va prendre dues decisions a l’assumir la setmana passada el control de la xarxa social. La primera va ser acomiadar la meitat de la plantilla per «posar Twitter en una trajectòria saludable». En aquest sentit, milers de treballadors van rebre divendres la carta d’acomiadament a través del seu correu electrònic personal.

Musk va regatejar l’increment de preu

La segona va ser incrementar el preu de la subscripció de Twitter Blue de 4,99 a 19,99 dòlars i incloure-hi la verificació de perfils. Aquesta iniciativa no va agradar gens als tuitaires i un, l’escriptor Stephen King, va interpel·lar directament l’empresari. Li va dir que no estava disposat a pagar 20 dòlars al mes per mantenir la insígnia verificada, a la qual cosa Musk va respondre regatejant el preu: «¿Què tal 8 dòlars?».

Musk segueix amb el seu habitual caràcter altiu i aquest diumenge de matinada ha fet un tuit amb to amenaçador: «Critiqueu-me tot el dia, però costarà 8 dòlars».

Notícies relacionades

Les decisions i provocacions del magnat, que es va plantar a la seu de Twitter amb un lavabo i es va autoproclamar «tuitaire en cap», estan provocant una onada de reaccions que arriba a les més altes esferes. L’ONU va instar aquest dissabte Musk a vetllar pel respecte dels drets humans a Twitter, ja que l’organització tem que la promesa de flexibilitzar la moderació del contingut que es publica es tradueixi en un auge de la desinformació i els discursos d’odi.

En aquest sentit, també s’ha referit el cofundador de la companyia, Jack Dorsey, que va deixar el càrrec de director executiu l’any passat. Dorsey s’ha disculpat per «fer créixer la xarxa social massa ràpid», un fet que relaciona amb l’onada d’acomiadaments. «Me n’adono que molts treballadors estan disgustats amb mi», va escriure.