Secció recomanada per

Apple Event

Apple anuncia un MacBook Air amb una nova generació de xips

El portàtil arribarà amb un nou disseny bastant diferent del que tenia fins ara i amb una reducció del 20% en el seu volum.

Apple anuncia un MacBook Air amb una nova generació de xips

Apple

1
Es llegeix en minuts
EFE

Apple va anunciar aquest dilluns un nou MacBook Air, el seu ordinador portàtil més popular, que estarà dotat amb el processador M2, una segona generació dels seus microxips de fabricació pròpia.

L’M2 és l’evolució del processador M1 que Apple va presentar el 2020 i que va posar fi a més d’una dècada en què els ordinadors de l’empresa van estar equipats amb xips d’Intel.

¿Com serà?

El MacBook Air, a més d’aquesta tecnologia, arribarà amb un nou disseny bastant diferent del que tenia fins ara i amb una reducció del 20% en el seu volum.

El portàtil tindrà un gruix d’11,3 mil·límetres i un pes d’1,2 quilos, amb una pantalla més gran, de 13,6 polzades, una millor càmera i tornarà a comptar amb la connexió Magsafe per alimentar la bateria.

El MacBook Air s’oferirà en quatre colors i estarà disponible el mes vinent, amb un preu inicial de 1.199 dòlars.

També per a MacBook Pro

Apple també equiparà amb l’M2 el seu segon portàtil més venut, el MacBook Pro de 13 polzades, que mantindrà el seu disseny actual i es vendrà a partir de 1.299 dòlars.

Apple va presentar també un nou sistema operatiu per als seus ordinadors, batejat MacOS Ventura i les novetats del qual busquen en bona mesura facilitar el treball col·laboratiu als que no es troben en una mateixa oficina i la interoperabilitat entre diferents productes d’Apple.

Així, per exemple, a partir d’ara podrà utilitzar-se la càmera de l’iPhone com a webcam d’un ordinador o traslladar fàcilment una videotrucada d’un telèfon a un portàtil.

L’iPad també rep una actualització del seu sistema operatiu que millora la multitasca i les possibilitats de cooperar amb altres persones, per exemple amb una nova aplicació que permet a diverses persones treballar alhora sobre una mateixa tela digital.

Notícies relacionades

Apple, que avui també ha donat a conèixer un nou sistema operatiu per al seu iPhone, va dir que les novetats de ‘software’ arribaran al públic general aquesta tardor.

La firma de Cupertino (Califòrnia, EUA) va obrir amb aquests anuncis la seva conferència anual de desenvolupadors WWDC que, després de dos anys en format virtual per la pandèmia, se celebra en aquesta ocasió amb un model híbrid.

Temes:

Apple