Secció recomanada per

Apple

L’iPhone canviarà el seu port ‘lightning’ per un USB-C

Apple prepara el relleu de connector, que no es materialitzaria en els models d’aquest any, sinó en els del 2023

L’iPhone canviarà el seu port ‘lightning’ per un USB-C
1
Es llegeix en minuts

Apple està treballant en futurs models del seu telèfon iPhone en què reemplaçaria el port ‘lightning’ per un USB tipus C, que acompanyaria d’un adaptador per poder continuar utilitzant accessoris amb el connector propi de la marca.

La Unió Europea té la intenció de convertir l’USB-C en el carregador comú per als dispositius electrònics amb l’objectiu de reduir els rebutjos electrònics i augmentar la comoditat del consumidor, que només necessitaria comptar amb un carregador estàndard.

Aquesta decisió afecta sobretot Apple, ja que la majoria dels seus productes (equips i accessoris) incorporen un port ‘lightning’, mentre que entre els telèfons i les tauletes Android està estès l’ús del port USB tipus C.

Apple ja compta amb algun model d’iPad i Mac amb USB-C, i ara treballa en nous telèfons iPhone que incorporarien aquest carregador, i no el propi, com assenyala l’analista de Bloomber Mark Gurman.

Notícies relacionades

Aquest canvi no es materialitzaria en la línia d’iPhone del 2022, sinó en la de l’any vinent. Una dada que coincideix amb el compartit pel també analista Ming-Chi Kuo. En concret, aquesta persona indica en una sèrie de tuits que els nous iPhone amb USB-C arribarien en la segona meitat del 2023, i que el moviment milloraria la velocitat de transferència de dades i de càrrega.

Gurman diu també que Apple estaria treballant en un adaptador que es pugui utilitzar-se amb els accessoris que encara mantenen el port ‘lightning’, ja que, com assenyala també Kuo, hi haurà un parell d’anys en què conviuran els dos ports en els productes de la companyia tecnològica a mesura que augmenta la provisió d’accessoris amb el nou port.

Temes:

iPhone