Secció recomanada per

Internet

Google dedica el seu ‘doodle’ al Dia de la Terra

El Dia Internacional de la Mare Terra se celebra a desenes de països el 22 d’abril

Google dedica el seu ‘doodle’ al Dia de la Terra
2
Es llegeix en minuts

El Doogle Goodle s’afegeix a la lluita contra el canvi climàtic aquest dijous pel Dia de la Terra. El cercador més famós d’internet destaca imatges reals de filmació a intervals de Google Earth i d’altres fonts que mostren els impactes del canvi climàtic al nostre planeta.

El Dia Internacional de la Mare Terra se celebra a desenes de països el 22 d’abril. El promotor, el senador nord-americà Gaylord Nelson, va instaurar aquest dia per crear una consciència comuna als problemes de la sobrepoblació, la contaminació, la conservació de la biodiversitat i altres preocupacions ambientals per protegir la Terra. És un dia per rendir homenatge al nostre planeta i reconèixer la Terra com a la nostra llar, com ho han expressat diferents cultures al llarg de la història, demostrant la interdependència entre els molts ecosistemes que té i els éssers vius que l’habitem.

Fites històriques i dates assenyalades

Internet és una gran hemeroteca i per això pots consultar els ‘doodles’ més importants, com el del calendari gregorià, a més de la seva història i creadors aquí.

Aquestes petites obres d’art virtual, com la de l’aniversari de la determinació de la velocitat de la llum, poden ser adquirides i fins i tot decorar qualsevol tipus d’objectes, com ara samarretes, segells i monopatins a través de la botiga virtual.

La història del ‘doodle’

Google sol decorar les lletres del logo per celebrar els aniversaris de personatges cèlebres i dates clau al món de la ciència i la cultura, com pot ser el naixement de Charles Chaplin, els guanyadors del Nobel, l’aniversari de ‘El Quixot’ o bé algun esdeveniment rellevant o nou i el calendari gregorià.

Notícies relacionades

El famós cercador ha sorprès amb ‘doodles’ interactius, per exemple el que va commemorar el 30è aniversari de ‘Pac-Man’, que permetia jugar al famós videojoc.

Altres ‘doodles’ destacats van ser el dedicat al 70è aniversari del naixement de John Lennon, amb un vídeo que repassava la imatgeria del beatle; el 60è aniversari de la publicació de ‘Los astronautas’ de Stanislaw Lem, amb diversos minijocs, i l’increïble ‘doodle’ dedicat a Les Paul, que recrea una guitarra inspirada en el mestre de les sis cordes que permetia als usuaris compondre cançons.