Secció recomanada per

Infracció de les normes

Facebook elimina el compte d’un partit ultradretà polonès per desinformació sobre la covid

El compte tenia més de mig milió de seguidors

Facebook elimina el compte d’un partit ultradretà polonès per desinformació sobre la covid
1
Es llegeix en minuts

Facebook ha suspès aquest dimecres el compte del partit d’ultradreta polonès Konfederacja, el més popular d’aquesta ideologia al país. El compte ha sigut anul·lat perquè incomplia normes, entre les quals hi ha la desinformació en la lluita contra la covid-19.

Més de mig milió

El compte del Konfederacja tenia uns 670.000 seguidors, molt més que les dues principals forces polítiques de Polònia, el partit governant Llei i Justícia (PiS) i l’opositora Plataforma Cívica (PO).

«Volem donar veu a la gent, però també volem mantenir la seguretat dels usuaris de Facebook», ha afirmat en un comunicat un portaveu de Meta, l’empresa propietària de Facebook.

«Hem eliminat la pàgina de Facebook de Konfederacja perquè publicava repetidament continguts que infringeixen les nostres normes comunitàries, concretament les nostres polítiques de desinformació nociva sobre la covid-19 i d’incitació a l’odi», va destacar el portaveu.

La resposta del partit

Notícies relacionades

El líder del partit, Krzysztof Bosak, va qualificar la mesura d’«absurda» i va afirmar que al partit no se li havia ofert «cap justificació» respecte a l’eliminació del seu perfil en línia.

El partit, fundat el 2018, té 11 diputats.