Secció recomanada per

NOUS ‘SMARTPHONES’

ZTE Axon 30 Ultra, un dispositiu apte per a ‘gamers’

El model, posicionat en la gamma alta de la marca, compta amb triple càmera de 64 Mpx, 5G, amb 120 Hz de freqüència de refresc i 360 Hz de freqüència de mostratge tàctil

ZTE Axon 30 Ultra, un dispositiu apte per a ‘gamers’
4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al catàleg de la marca ZTE ha entrat recentment el model Axon 30 Ultra, que es configura com un terminal insígnia per a ZTE, i del qual assenyala: «que ho té tot, bona capacitat per fer fotos, velocitat, connectivitat i, sobretot, funcionalitat per al joc».

Característiques destacades

Es tracta d’un aparell que respon bé a les exigents proves realitzades i aporta una estètica ben diferenciada respecte a altres productes de la competència. Integra un sistema de triple càmera de 64 PX cadascuna, a part d’una quarta càmera periscòpica de 8 MP, que donen prou eines per a la captació de fotografia i vídeos amb un aspecte pràcticament professional. Cal esmentar que els bons resultats de les imatges es deu també al format de càmera Trinity, d’alta potència i que lidera la tercera generació d’innovació en tecnologia d’imatges mòbils.

Ni Fei, president de ZTE Devices, ha comentat: «La fotografia computacional és el futur en imatge del desenvolupament dels smartphones. En comparació amb els equips fotogràfics professionals reals, la capacitat més gran és la potència informàtica, ja sigui en la tecnologia Edge o al núvol a través de l’algoritme d’imatges de la tercera generació iniciada per ZTE. En el futur, a través d’aquesta capacitat integrada, amb un algoritme d’intel·ligència artificial més poderós i més capacitats al núvol, canal i terminals, hi haurà oportunitat de crear una qualitat més alta que la de les càmeres rèflex de lent única en la fotografia mòbil a través de mètodes de fotografia computacional», ha assegurat Fei.

Evolució de les càmeres

Des que es va introduir la primera càmera incorporada en un smartphone el setembre del 2000, la tecnologia ha experimentat avenços significatius. Ara, l’evolució s’encamina cap a una nova generació d’imatges de fusió de matrius de diverses càmeres. En aquest escenari, el dispositiu de ZTE adopta la càmera principal triple Trinity original de ZTE i el sistema d’imatges de matriu quàdruple. La fotografia i el disseny de la triple càmera de 64 megapíxels més la matriu de lents amb súper zoom periscòpic de 60 X, aconsegueixen preses que destaquen per la seva òptima qualitat.

Avantatges afegits

El seu mòdul de lent de distàncies focals equivalents de 13 mm a 123 mm, permet fer fotos d’enfocament complet de presa llarga, presa mitjana i presa de primer pla sense complicacions. Cal destacar en aquest apartat que se suma la funció de fer fotos primer i fer zoom després, per poder ampliar-les lliurement entre diferents distàncies focals.

Funcions especialitzades

El ZTE Axon 30 Ultra i les seves tres càmeres tenen cada una la seva pròpia funció. La principal de retrat té una distància focal equivalent a 35 mm i una obertura de f/1.9, adequada per a fotografies de retrats ambientals d’alta definició de 64 MP. La de gran angular abasta els 120° amb una resolució de 64 MP per arribar a detalls nítids fins i tot quan s’amplia diverses vegades. La introducció d’una càmera de baixa distorsió i l’ajust de la fotografia computacional serveix per fer fotos de gran angular, sense distorsió a les vores.

Preses nocturnes

Al gravar escenes nocturnes, el mòbil està preparat per canviar la càmera principal, que captura una llum tènue en entorns foscos amb bons resultats. Les càmeres són compatibles amb l’algoritme Super Night AI, cosa que facilita la presa de fotografies nocturnes. El mode Super Moon es basa en múltiples càmeres i càlculs de fusió simultanis, per ampliar la lluna a la posició correcta perquè coincideixi amb la mateixa perspectiva que l’ull humà.

Equilibri amb el processador

El sistema de càmeres del dispositiu afavoreix la combinació d’escenes i l’optimització de l’algoritme amb el rendiment de la plataforma mòbil Qualcomm Snapdragon 888. Això proporciona una informació i rang dinàmic per suportar imatges de computació de fusió, perquè les lents passin de preses úniques a captura des de múltiples càmeres.

Vídeo de cine

Compta amb un format de vídeo professional mitjançant una funció de gravació multicàmera que obre les tres pantalles per obtenir diferents distàncies focals. Les plantilles integrades per a vídeos també poden guiar el moviment de la càmera i les transicions.  Alhora, s’inclouen gravacions de vídeo 8K en ultra HD, diversos filtres, efectes visuals especials i altres característiques per a usuaris exigents amb aquest apartat. El ZTE Axon 30 Ultra està equipat amb estabilització d’imatge de nivell Steadicam a la càmera principal i la periscòpica, compatible amb OIS (estabilització d’imatge òptica), per a escenes de moviment o en escenaris inestables.

Disseny i aspectes destacats

Presenta un disseny de doble corba, amb un procés de gravat AG respectuós amb el medi ambient i 15 processos elaborats per aconseguir un tacte pròxim a la seda, mitjançant una fórmula personalitzada de polit i gravat. Això fa una sensació de gra suau i un efecte de brillantor que és resistent a les esgarrapades, al desgast, és antireflexos i a prova d’empremtes dactilars. Els colors en els quals el model està disponible són: negre, blanc, blau i marró clar.

La pantalla AMOLED de 6,67 polzades té una freqüència de refresc de 144 Hz i una freqüència de mostratge tàctil de 300 Hz. Admet una gamma de colors DCI P3 del 100% i una profunditat de color de 10 bits.

Està equipat amb la plataforma mòbil Qualcomm Snapdragon 888, amb processador de 5 nm, i una combinació de memòria LPDDR5 millorada i UFS 3.1. Incorpora adaptador de càrrega de 66 W que també escurça el temps de càrrega. El sistema és el MyOS11, basat en Android 11.

Principals valors

Matriu quàdruple de càmeres cinematogràfiques de 64 Mp

Processador flagship Qualcomm Snapdragon 888

Pantalla amb freqüència de refresc de 144 Hz

Wifi 6E d’última generació + connectivitat 5G

Bateria de 4600 mAh + càrrega ràpida de 65 W

Notícies relacionades

Empremta digital òptica ultrafina sota la pantalla i sistema de reconeixement facial

Preu, uns 750 euros

Temes:

Mòbils +Digital