Secció recomanada per

Compatible amb Android

Microsoft llança Windows 11, la primera actualització del sistema en 6 anys

  • La nova versió està disponible de forma gratuïta per als usuaris de Windows 10

microsoft

microsoft

1
Es llegeix en minuts
EFE

Windows 11, la primera actualització del popular sistema operatiu per a ordinadors des del 2015, ja està disponible de forma gratuïta per als usuaris de Windows 10 des d’aquest mateix dimarts.

Tot i que encara no s’hi podia accedir, el nou ‘software’ ja va ser mostrat al públic per primera vegada en un esdeveniment digital celebrat el mes de juny passat, en què es va poder veure un sistema operatiu de disseny renovat i una aposta per les funcions multitasca. Microsoft ha decidit moure el menú d’inici i les icones de les aplicacions més utilitzades de la cantonada inferior esquerra de la pantalla (on es troben a Windows 10) al centre, i hi ha afegit una funció multitasca, que permet assignar diferents mides i formes a les finestres. A més del canvi de posició, el menú d’inici es converteix en una mena de llançadora adaptada a cada usuari, amb les cantonades arrodonides i en què es destaquen, per exemple, els documents utilitzats recentment o les aplicacions favorites.

En certa mesura, la renovació del disseny de Windows 11 acosta Microsoft al del seu principal competidor al mercat dels sistemes operatius per a ordinadors, Apple, la interfície dels quals ja presenta moltes de les característiques que ara adopta la firma de Redmond (estat de Washington, EUA).

Notícies relacionades

En una aposta per la interoperabilitat entre dispositius, Windows 11 és compatible amb les aplicacions per a mòbils amb sistema operatiu Android (creat per Google), de manera que aquestes es podran descarregar a l’ordinador des de la botiga d’aplicacions d’Amazon.

En una entrevista amb EFE al juny, el cap de Windows, Panos Panay, va explicar que tots els canvis a Windows 11 s’han fet amb l’objectiu de «posar l’ésser humà al centre». El directiu va explicar que traslladar de posició el botó d’inici, tot i que pugui semblar una cosa trivial, respon a una estratègia molt més àmplia, que és la que ha guiat tot el redisseny del sistema operatiu per a ordinadors més utilitzat del món: que sigui el ‘softwar’e el que s’adapti a la persona i no al revés.

Temes:

Microsoft