Secció recomanada per

Polèmica als Estats Units

Google es planteja retallar el sou als treballadors que teletreballin

  • L’empresa tecnològica porta a terme un experiment que es podria estendre a altres empreses

Google es planteja retallar el sou als treballadors que teletreballin

Denys Vitali

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El març de l’any passat, com a conseqüència de l’alta incidència de la Covid i el confinament total decretat pel Govern de Pedro Sánchez, moltes empreses es van veure obligades a facilitar que els seus treballadors poguessin treballar a casa. El teletreball va arribar per quedar-se: un any i mig després encara hi ha persones que decideixen teletreballar

Ara els treballadors de Google de la seu de Nova York –situada al mateix lloc que abans de la pandèmia–, podrien patir reduccions del seu salari si decideixen treballar des de casa de forma permanent. A més, aquesta reducció salarial es veuria afectada segons el lloc de residència dels treballadors. És a dir, com més lluny visquin de la seu més es veurà afectat el sou. Al juny Google va llançar Work Location Tool, una eina perquè els seus treballadors poguessin calcular el seu salari si decidien teletreballar. Segons l’agència de notícies Reuters, que ha tingut accés a captures d’aquesta calculadora, Google reduirà els salaris dels treballadors que triïn teletreballar.

Es tracta d’un experiment que s’està portant a terme a Silicon Valley i que es podria estendre a altres empreses. Les captures de pantalla de la calculadora de salari interna de Google a què ha tingut accés Reuters mostren que una treballadora que viu a Stamford, Connecticut, a una hora de la ciutat amb tren, veuria reduït un 15% el seu salari si treballa des de casa. Mentre que una treballadora que visqui a Nova York i decideixi teletreballar no veuria afectacions en el seu salari. Aquestes captures també han mostrat diferències del 5% i el 10% en altres àrees com Seattle, Boston i San Francisco

Notícies relacionades

Un treballador de Google que es trasllada a l’oficina des de Seattle podria veure reduït el seu salari un 10% si treballa des de casa, segons Work Location Tool.

Altres empreses, com Facebook i Twitter, també van retallar el sou dels seus treballadors que s’han mudat a zones menys costoses.