Secció recomanada per

FUNCIONS MILLORADES

Google afegeix nous valors de ‘software’ al seu mòbil Píxel

Gràcies a aquesta renovació, Píxel afegeix intel·ligència i seguretat. Des de les Carpetes Bloquejades fins a la disponibilitat de més capacitats, sense oblidar vídeos curts d’astrofotografia

Google afegeix nous valors de ‘software’ al seu mòbil Píxel
1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Segons informa la pròpia Google, una de les funcions del seu smartphone Píxel que més agrada al públic és la possibilitat de practicar l’astrofotografia amb l’opció Visió Nocturna, que permet obtenir imatges clares del cel estrellat i, per això, es millora per crear vídeos de les estrelles en moviment durant el mateix temps d’exposició. Quan es fa una foto amb Visió Nocturna, tant la foto com el vídeo es guarden a la càmera i, si s’utilitza un temps més llarg, es capturaran més estrelles al vídeo. Aquesta funció està disponible als telèfons Píxel 4 i posteriors.

Més privacitat i seguretat

Durant l’últim Google I/O es va anunciar la funció Carpeta Bloquejada de Google Fotos, que permet guardar les fotos i els vídeos que requereixen una mica més de privacitat. Les fotos i vídeos poden ser enviades a l’esmentada carpeta directament des de la càmera. Es guardaran al dispositiu i no apareixeran als àlbums compartits, a Records ni a cap altra aplicació. Només s’hi podrà accedir mitjançant el codi d’accés o l’empremta dactilar del dispositiu.

Detecció d’accidents

Notícies relacionades

Els telèfons Píxel 3 i superiors comptaran amb prestacions de detecció d’accidents de trànsit a l’aplicació Emergències. Aquesta funció pot detectar si s’ha tingut un accident greu i comprova l’estat de l’accidentat. Si no obté resposta, pot trucar automàticament als serveis d’emergència i compartir la ubicació i altres dades rellevants. Aquesta funció depèn que es disposi de connexió a la xarxa i d’altres factors. El Píxel també pot ajudar a mantenir-se alerta mentre es camina. Amb la nova funció Mirar endavant integrada a Benestar Digital, Píxel pot detectar si vas caminant i recordar periòdicament que s’aixequi la vista de la pantalla.

Més intel·ligència

Quan el telèfon sona però no està a l’abast, es pot contestar o rebutjar la trucada amb l’Assistent de Google. També és més senzill tallar i enganxar informació amb un Gboard millorat. Quan es copiï un text que inclogui un número de telèfon, una adreça electrònica o una URL, es veuran aquests fragments de text clau com a suggeriments al portapapers, i podran deixar-se anar a ubicacions com Missatges, per compartir dades de contacte, o Mapes, per iniciar un viatge.