Secció recomanada per

Espectacle nocturn

Els satèl·lits Starlink il·luminen el cel de Catalunya

  • Les llums tornaran a aparèixer aquest divendres cap a les 22.34 hores

Els satèl·lits Starlink il·luminen el cel de Catalunya
1
Es llegeix en minuts

Passades les deu de la nit de dijous, una sèrie de llums van il·luminar el cel de diferents zones d’Espanya i van despertar la inquietud dels que les van albirar. Eren els satèl·lits Starlink de la companyia nord-americana SpaceX. A Catalunya, s’han albirat en llocs com Barcelona o Sabadell.

Notícies relacionades

A Castella i Lleó, s’han notificat més d’una desena de trucades al 112 de ciutadans preocupats pel que estaven veient al cel. A les xarxes socials, els usuaris, sorpresos per les llums que generaven els satèl·lits, es van afanyar a publicar imatges del que estaven veient i a compartir els seus dubtes sobre aquests albiraments.

Algunes entitats, com Trànsit Aeri de Catalunya, han explicat a les mateixes xarxes socials que es tractaven de satèl·lits de telecomunicacions Starlink de la companyia SpaceX, d’Elon Musk. Des del 2019 orbiten al voltant de la Terra, i fa una setmana es va llançar el vuitè lot de 60 satèl·lits més. D’aquesta manera, s’han pogut veure fàcilment perquè fa poc temps que circulen pel cel. A més, aquest divendres també es podran tornar a veure cap a les 22.34 hores.

Temes:

Terra