SpaceX llançarà 60 nous satèl·lits per a la seva xarxa d’internet Starlink

Des del 2010 hi ha hagut 107 llançaments de coets Falcon 9 de la companyia d’Elon Musk

SpaceX llançarà 60 nous satèl·lits per a la seva xarxa d’internet Starlink
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia SpaceX té previst llançar en les pròximes hores des de Florida (Estats Units) seixanta satèl·lits per a la seva xarxa d’internet Starlink més, després que diumenge hagués de posposar la missió pel clima desfavorable.

SpaceX estava preparada diumenge a la nit per enviar més satèl·lits Starlink a l’òrbita terrestre baixa, però en l’últim minut els plans van ser descartats a causa de les condicions climàtiques, com va explicar l’empresa privada associada amb l’Administració Nacional nord-americana d’Aeronàutica i de l’Espai (NASA).

A Twitter, SpaceX ha anunciat que el llançament s’havia reprogramat per a aquest dilluns a les 22.59 hora local (les 4.59 hora espanyola) des del complex 40 de l’Estació Espacial de cap Canaveral (est de Florida).

La nova missió és la dinovena d’aquest tipus.

Un coet Falcon 9 de dues fases s’enlairarà amb els seixanta satèl·lits a la punta i, uns minuts més tard, la fase u de la nau es posarà suaument sobre la plataforma ‘Of Course I Still Love You’ situada a l’Atlàntic a uns 630 quilòmetres de la costa, segons ha indicat la companyia.

Segons la web de SpaceX, el propulsor de coets Falcon 9 de primera etapa que recolza aquesta missió ha volat anteriorment en cinc més.

Amb la xarxa de satèl·lits Starlink, SpaceX es proposa proporcionar internet d’alta velocitat, constant i «assequible» a usuaris de qualsevol lloc del món.

La idea de la companyia propietat d’Elon Musk és col·locar 1.584 satèl·lits en l’òrbita terrestre, a uns 549 quilòmetres per sobre de la terra, una distància molt menor que l’habitual per a aquests dispositius comercials.

Notícies relacionades

El programa Starlink ara ofereix un servei beta inicial tant en àmbit nacional com internacional i continuarà expandint-se fins a una cobertura gairebé global del món poblat el 2021, d’acord amb la web de SpaceX.

Des del 2010 hi ha hagut 107 llançaments de coets Falcon 9 de la companyia d’Elon Musk, propietari també dels automòbils elèctrics Tesla i soci de la NASA en el programa per enviar astronautes a l’Estació Espacial Internacional en naus comercials des de sòl nord-americà.

Temes:

NASA