Secció recomanada per

NOUS ‘SMARTPHONES’

Sony llança els models Xperia 1 III i Xperia 5 III

Aquests dispositius es caracteritzen per incloure funcions fotogràfiques professionals i teleobjectiu variable, combinat amb una pantalla FEU OLOR 4K HDR amb freqüència de refresc de 120 Hz

Sony llança els models Xperia 1 III i Xperia 5 III
6
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia Sony acaba d’anunciar dues noves incorporacions en les seves sèries de gamma alta Xperia 1 i 5 amb els models Xperia 1 III i Xperia 5 III, que s’han desenvolupat amb l’experiència dels enginyers responsables de les càmeres Alpha de la marca, reconegudes per la seva tecnologia autofocus. Els dos models incorporen AF continu i Real-time Eye AF, i a l’Xperia 5 III s’inclou la tecnologia de seguiment d’objectes, que permet capturar preses precises de subjectes en moviment, en varietat d’escenaris, amb un simple toc a la pantalla. Per la seva banda, a l’Xperia 1 III s’ha actualitzat el seguiment d’objectes amb Real-time Tracking, per fotografiar subjectes en moviment. Mitjançant l’ús d’algoritmes basats en IA i el sensor 3D iToF per mesurar la distància, Real-time Tracking pot detectar i enfocar un subjecte i seguir-lo fins i tot si es perd temporalment de vista.

Els dos models ofereixen AF continu que realitza fins a 60 càlculs AF/AE per segon, cosa que permet disparar i emmagatzemar 20 preses (20 fps) amb enfocament precís i exposició optimitzada. Aquest nivell de rendiment és comparable al disponible en càmeres esportives professionals com la sèrie Alpha 9. El processador BIONZ X permet disparar en mode ràfega en condicions de poca llum, aconseguint resultats amb reducció de soroll.

Sistema de teleobjectiu variable

Una característica clau per als dos models és que disposa de teleobjectiu variable combinat amb un sensor de PD dual que assoleix una distància focal de 105 mm, complementat amb un autofocus d’alta velocitat gràcies al seu sensor PDAF dual. Al canviar de 70 mm a 105 mm, l’enfocament s’ajusta en un instant per capturar tots els detalls. Aquesta prestació fa possible ampliar les possibilitats creatives amb distàncies focals de 16 mm, 24 mm, 70 mm i 105 mm per capturar paisatges, retrats o animals. Els dos models continuen incorporant òptiques ZEISS calibrades específicament per a l’smartphone Xperia.

Capacitats

La nova generació Xperia incorpora la tecnologia AI super resolution zoom, que utilitza la capacitat de processament de la intel·ligència artificial per restaurar els detalls i la definició de les imatges.

Incorporen la funció Photography Pro, desenvolupada en col·laboració amb fotògrafs professionals, així com la de Basic Mode que permet un accés ràpid a una varietat de funcions de fotografia personalitzada fàcils d’utilitzar com el botó obturador tàctil, orientació vertical, efecte bokeh artístic i panorama, entre altres.

Els models també compten amb Optical SteadyShot amb FlawlessEye, que combina més velocitat de lectura del sensor d’imatge amb l’algoritme de Sony, per a l’estabilització òptica de la imatge. El resultat són vídeos sense vibracions.

Tipologia de pantalla i altres valors

L’Xperia 1 III compta amb una pantalla de 6,5’’ 21:9 CinemaWideTM OLED 4K HDR amb una freqüència de refresc de 120 Hz, mentre que l’Xperia 5 III ofereix pantalla OLED CinemaWide HDR de 6,1’’ 21:9 amb una freqüència de refresc de 120 Hz.

Un dels avantatges integrats és el mode Creator, desenvolupat per CineAlta, capaç de mostrar la reproducció de color amb notable qualitat. Els dos models compten amb pantalles equivalents a 10 bits (8 bits amb suavitzat de 2 bits) que poden mostrar colors sense banding i admeten l’espai de color BT.2020.

Integren el processador X1 per a mòbils, que aplica la tecnologia de remasterització BRAVIA. Els continguts en streaming són realistes amb més contrast, color i claredat. Incorpora so Dolby Atmos, sintonitzat en col·laboració amb Sony Pictures Entertainment.

Jocs dinàmics

La pantalla 21:9 transporta el jugador al centre de l’acció i mitjançant la freqüència de refresc de 120 Hz, els objectes en ràpid moviment es renderitzen amb claredat per mostrar el joc d’una manera fluida. La reducció del desenfocament de moviment de 240 Hz, per la seva part, aconsegueix que la pantalla actualitzi la imatge unes 240 vegades per segon per a una acció sense desenfocament. La velocitat d’escaneig tàctil de 240 Hz també assegura que l’acció succeeixi exactament com es desitja i suposa un avantatge crucial sobre els competidors.

Una altra característica a destacar és la capacitat per ajustar el balanç de blancs, cosa que redueix la tensió ocular i permet partides més llargues. El nou L-y raiser (low gamma raiser) també fa que sigui senzill veure els oponents en la foscor, ajustant els detalls de la imatge en les àrees fosques i ressaltant els enemics sense sobreexposar les àrees més il·luminades de la pantalla.

Els jugadors poden connectar els seus auriculars favorits a través d’un connector jack per a auriculars de 3,5 mm i experimentar els beneficis audibles de les noves funcions dels models amb una latència mínima.

Poden reviure els seus millors moments amb la funció R.T. record (Rewind time record) que pregrava automàticament 30 segons de vídeo del joc, cosa que significa poder rebobinar i capturar moments clau.

Finalment, gràcies a la funció H.S.(H. S. power control), el rendiment dels jocs no es veu mai compromès. Amb ella el carregador alimentarà el telèfon directament, en lloc de carregar la bateria, reduint l’estrès tèrmic i evitant el sobreescalfament.

Millores multimèdia

La funcionalitat Cinematography Pro powered by CineAlta permet la creació cinematogràfica slow-motion dins d’una funció de gravació de vídeos a 4K HDR a 120 fps que pot capturar i reproduir en càmera lenta de fins a 5x quan s’ajusta a 24 fps. També grava en la relació d’aspecte 21:9 a 24/25/30/60 fps, per millorar l’expressió cinematogràfica. Té vuit ajustos preestablerts de gestió de color per canviar a diferents estils de cine. La tecnologia de filtre de vent intel·ligent utilitza la separació d’àudio per reduir les interferències.

Igual com l’experiència immersiva especial per a cinèfils, els nous models Xperia utilitzen so sintonitzat en col·laboració amb Sony Music Entertainmenty, per la qual cosa són els primers a reproduir 360 Reality Audio a través dels altaveus.

Si la font de música que s’està escoltant és estèreo de 2 canals, entrarà en joc el nou 360 Spatial Sound, que permet que els Xperia 1 III i Xperia 5 III barregin pistes estèreo en una experiència de so envoltant, en temps real. La tecnologia funciona tant amb fitxers d’àudio locals, com serveis d’streaming.

Ofereixen DSEE Ultimate, que millora la qualitat de la música digital mitjançant IA (intel·ligència artificial) de Sony.

Connectivitat

Els models integren Qualcomm Kryo 680, que permet un rendiment un 25% més elevat, i la GPU Qualcomm Adreno 660, que ofereix una renderització gràfica un 35% més ràpida que la generació anterior.

Gràcies a la connectivitat intel·ligent, avaluen la qualitat del Wi-Fi disponible abans de connectar-se per no patir senyals que no funcionen. Si prediu algun problema en la qualitat de la connexió, canviarà automàticament per utilitzar les dades mòbils.

Bateria

Amb una bateria de 4.500 mAh, els dos models ofereixen potència per a tot el dia. Quan necessita recarregar-se, es pot aconseguir fins i tot un 50% en 30 minuts amb el carregador XZQ-UC1 inclòs. A més, Xperia Adaptive Charging permet estendre la vida útil de la bateria fins a tres anys.

Notícies relacionades

L’Xperia 1 III ofereix una funció de càrrega sense fil i ús compartit de la bateria, que permet connectar el dispositiu a un carregador. Gràcies a la funció per compartir bateria, també pot funcionar com a plataforma de càrrega per a altres dispositius.

Disponibilitat

L’Xperia 1 III estarà disponible en color negre esmerilat a principis d’estiu del 2021, mentre que l’Xperia 5 III estarà disponible en color negre, el mateix estiu.