Secció recomanada per

IDEES PER AL DIA DEL PARE

Així és la bateria solar portàtil per a ús personal de MaxOak

El model Bluetti AC50S està disponible en versions de 500/300 Wh, és lleugera i proporciona energia en exteriors gràcies a la seva càrrega solar i alta connectivitat

Així és la bateria solar portàtil per a ús personal de MaxOak
4
Es llegeix en minuts

Arriba el bon temps i, tot i que no se sap encara quantes setmanes ens mantindrà aquesta pandèmia amb els moviments limitats, és moment de pensar en espais a l’aire lliure, els racons aïllats del jardí, la vida a la caravana. Per a aquests escenaris i als que permet la imaginació, la companyia MaxOak ha posat al mercat la Bluetti AC50S, una central elèctrica portàtil de liti de 500 Wh, de mida reduïda i poc pes que es configura com una alternativa neta, segura i que funciona amb poc soroll en comparació amb els generadors que funcionen a base de gasolina.

Es tracta d’un dispositiu pensat per a l’ús a l’aire lliure, en campaments, però també en situacions de tall de subministrament d’electricitat dins de casa. Entre les seves funcionalitats cal destacar que pot carregar petits electrodomèstics com teles, petites neveres, llums LED, drons, càmeres, ordinadors portàtils, routers, mòbils i tauletes, entre altres. L’AC50S té una sortida de 12V CC regulada, per moure aparells de 12V sense reducció. Cal esmentar també que permet carregar dos dispositius alimentats per CA alhora.

Transport còmode i altres valors

Té un disseny de nansa plegable que fa que es pugui transportar sense dificultats, i una vegada plegada redueix l’espai en els trasllats durant els viatges. Un altre avantatge afegit és que integra il·luminació LED de diferents modes que es canvien prement un botó, entre els quals s’inclou un de parpelleig SOS per a casos de dificultat. La llum d’il·luminació LED és suau i no molesta a la vista.

Segons informa la companyia, es tracta d’un aparell amb una taxa de descàrrega alta i de baixa temperatura que gestiona un cicle de vida de 1000+.

Possibilitats

Compta amb sortida múltiple per a diverses necessitats d’energia, inclosos connectors USB. Quant a la càrrega, ofereix diverses possibilitats: presa de corrent, mini panell solar i carregador de vehicle. El temps de càrrega varia de 4 a 7 hores en funció de la font.

Cal destacar que les sortides múltiples ofereixen un ús còmode de l’aparell. El port PD addicional amb 45 W de potència pot alimentar sense problemes el telèfon, portàtil i altres aparells a través de la resta de ports de sortida CA, sense fil, DC i USB-A.

És un equip especialment pràctic per a casos d’emergència. Sense sorolls, sense emissions, respectuós amb el medi ambient. El sistema de gestió de bateria (BMS) permet el control de voltatge/corrent, control de temperatura i funcions de seguretat més avançades.

Connectivitat

El dispositiu disposa de quatre ports USB-A, amb un màxim de 3A, així com un USB-C PD que funciona a un màxim de 45 Wl que resulta suficient per a tasques lleugeres a l’ordinador.

Inclou dos petits ports de CC que funcionen a 12V, 3A com a màxim, i un port d’accessoris per a automòbil de 12V regulat. Suma endolls de tipus europeu que funcionen a ~ 110 VCA.

Característiques

Capacitat: 500 Wh (45 Ah, 11,1 V)

Entrada AC / PV: 7,9 * 0,9 mm, DC: 42V / 90W, OCV: 12V ~ 40V /MAX.10A

Sortida de CA: 120 V, màx. 300 W (pic de 450 W, capacitat de sobrecàrrega 300 W>

Càrrega sense fil: 10W

Port de cotxe: DC 12V / 9 A

Sortides USB: 1 * PD 45W USB-C (5-20V), 5V 3 A, 9V 3 A, 12V 3 A, 15V 3 A, 20V 2.25 A

Mode de càrrega solar: MPPT, MPTT Eficiència: 99,5%

Il·luminació LED (semibrillant, totalment brillant i parpellejant SOS)

Ports: 4 x USB, 1 X 45W PD, 2 x 12V DC, 1 x 12V per a automòbil, 2 X AC

Pes: 6,1 kg

Existeix una versió de 300W

Valoració

Gràcies a tots tots els ports que incorpora, el Bluetti AC50S és una opció ajustada que es comercialitza a un preu de 500 euros per als qui tenen necessitats d’energia en exteriors. També inclou funcions que salven vides, com una llum d’emergència i una còmoda plataforma de càrrega Qi de 10 W que pot alimentar el telèfon mòbil.

És prou lleuger per transportar-lo, capaç de carregar petits electrodomèstics i permet un controlador de càrrega solar per quan no es disposa d’una altra connexió.

Amb una capacitat total de 500 Wh, un convertidor de CA i un carregador solar MPPT incorporat, funcionarà tot el dia i una mica més.

Integrat a la part posterior de l’AC50S hi ha un panell LED que compleix bé amb les funcions d’il·luminació. La nansa està col·locada de manera que la llum pot mirar cap endavant quan es porta normalment, per això no és necessari portar una llanterna per separat en els viatges.

Les cantonades i les potes són de goma, de manera que l’aparell pot suportar una vida dura en exteriors. Cal tenir en compte, no obstant, que no és impermeable precisament per la gran quantitat de preses de corrent que incorpora. L’avantatge és que està feta de plàstics ignífugs, per la qual cosa es pot col·locar a prop de fogueres, amb prudència.

Notícies relacionades

Una pantalla LCD mostra la bateria restant en cinc segments (cada un etiquetat en increments del 20%) i la potència total que entra i surt en el moment. Amb CA i CC informats per separat és possible fer un càlcul ràpid de quant durarà la bateria.

El Bluetti AC50S és fàcil d’operar, proporciona gran quantitat d’energia tot i la seva mida petita i inclou característiques que salven vides com una llum d’emergència i càrrega sense fil Qi.

Temes:

Gadgets