Secció recomanada per

ANUNCI DE NOVETATS

Realme anuncia el mòbil 8Pro amb càmera de 108 megapíxels

El dispositiu i el seu innovador sistema de càmera s’han donat a conèixer en un esdeveniment internacional de la marca celebrat ‘online’, el Camera Innovation Event

Realme anuncia el mòbil 8Pro amb càmera de 108 megapíxels
2
Es llegeix en minuts

Realme ha presentat la seva primera càmera de 108MP que estarà integrada a la seva pròxima sèrie 8 de mòbils, caracteritzada per aportar fotos més nítides i millores en la funció de vídeo ‘time-lapse’.

La companyia ha informat que el Realme 8 Pro comptarà amb el sensor HM2 de Samsung de 108MP com a càmera principal, amb 12000 x 9000 píxels i una mida d’1/1,52», aquesta mida més gran dels píxels proporciona millor qualitat d’imatge. L’HM2 és compatible amb el ‘pixel binning’ (agrupació de píxels) 9 en 1, ISOCELL Plus i Smart-ISO, que permetrà capturar fotografies en diferents condicions de llum.

Les fotos de 108MP del pròxim model Realme 8 Pro tenen una exposició equilibrada amb colors vius i detalls nítids fins i tot al fer zoom. Basant-se en el sensor de 108MP, la companyia ha desenvolupat diferents configuracions per optimitzar la càmera al màxim i afegir-hi característiques exclusives.

 

 Tecnologies aplicades

Un dels problemes de les càmeres de ‘smartphone’ és la pèrdua de qualitat al fer zoom, cosa que a Realme se soluciona amb la tecnologia In-sensor Zoom. La càmera d’aquest dispositiu, amb el mode tres augments, activa l’In-sensor Zoom, que mapa una àrea de 12 megapíxels per generar una imatge, i el processament és més ràpid a causa de la mida menor a la foto de 12MP. Captura vuit fotos de 12MP seguides que després passen per l’algoritme de millora per augmentar la claredat de la imatge.

 

Capacitats

El mode constel·lació permet capturar el cel estrellat en vídeo amb el mode ‘time-lapse’. Els vídeos ‘time-lapse’ que capturen el cel nocturn solen fer-se gravant múltiples clips amb càmeres professionals, i després sintetitzant i combinant aquests clips per ordinador a través d’un ‘software’ d’edició de vídeo. El desenvolupament d’aquest tipus de vídeos ‘time-lapse’ és un veritable repte a causa de la quantitat de recursos professionals que es necessiten per portar-los a terme.

La nova càmera de Realme ha ideat un algoritme de vídeo ‘time-lapse’ basat en les fotos de cel estrellat. Triga 480 segons a fer 30 fotos i després genera un vídeo d’1s, cosa que significa que el mode pot mostrar els canvis de l’univers a una velocitat 480 vegades més elevada.

La fotografia ‘tilt-shift’ també anomenada ‘efecte diorama’ és aquella en la qual només una part de la foto apareix clara i es poden mantenir totes les altres parts desenfocades per crear la sensació d’estar fotografiant objectes en miniatura, com si fos una maqueta. L’algoritme de fotografia de la sèrie 8 fa fotos amb efecte diorama així com vídeos amb aquest efecte 10 vegades més ràpid. També pot combinar vídeo ‘time-lapse’ amb efecte ‘tilt-shift’.

Té la possibilitat de modificar ajustos com la forma, l’angle, la posició i la mida de l’efecte ‘bokeh’, i fins i tot l’efecte de transició entre l’àrea desenfocada i l’àrea més clara. Així és possible personalitzar l’efecte desenfocat que millor s’adapti al moment que s’està fotografiant.

Notícies relacionades

 

Filtre en el mode retrat

La majoria dels ‘smartphones’ de l’actualitat fan fotos en mode retrat amb un efecte ‘bokeh’ o desenfocat de fons. La sèrie 8 incorpora tres nous filtres: retrat neó, retrat amb desenfocament dinàmic i retrat AI en color per fer que cada foto sigui única i original.

Temes:

Mòbils +Digital