Secció recomanada per

SOLUCIONS

Disc extern Seagate One Touch SSD, eficaç i ràpid

Seagate té entre la seva oferta de discos durs externs el model One Touch SSD Edició Especial, caracteritzat per un disseny singular: lleuger i mini, però amb alta capacitat i taxes de transferència molt altes

Disc extern Seagate One Touch SSD, eficaç i ràpid
2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El disc de Seagate és un SSD extern atractiu i ràpid, cosa que emmarca l’objectiu de la firma de revolucionar els conceptes d’extern i portable. Les seves dimensions són petites, cosa que dona com a resultat un dispositiu compacte i de molt poc pes. Fa 75 × 55,5 × 10 mm i té un pes de 65 grams, és similar a la mida de les targetes de crèdit.

 

Valors estètics

El disc de Seagate ofereix una versió estàndard amb un acabat en textura tèxtil i una edició especial integrada per quatre colors amb un efecte camuflatge en verd, blanc, vermell i blau. Estan construïts amb plàstic ABS, resistent.

 

Aportacions tècniques

Totes les versions tenen un port USB 3.0 d’alta velocitat, fet que permet obtenir unes taxes de transferència sostinguda de 400 MB/S tant en lectura com en escriptura seqüencial. Aquests valors el situen amb un rendiment superior al de molts SSD externs del mercat, ja que s’acosta al rendiment d’un SSD intern de preu contingut.

 

Connexió

Per connectar-lo al PC o Mac, la marca ha inclòs de sèrie un cable micro-USB 3.0 de 20 cm de llarg. S’ha de recordar que els últims MacBooks utilitzen USB-C, la qual cosa implica la compra d’un adaptador que no inclou el mateix dispositiu.

 

Possibilitats

Un dels punts forts d’aquest disc extern és que pot realitzar una còpia de seguretat a qualsevol PC o Mac mitjançant Sync Plus. Un software que permetrà realitzar l’esmentada còpia mentre el SSD estigui connectat, i protegirà així els arxius de possibles accidents i esborraments.

 

Capacitat

Les versions estàndard d’aquest Seagate One Touch SSD estan en dues capacitats diferents (500 GB i 1 TB) mentre que les versions especials s’ofereixen en la capacitat de 500 GB, amb un preu que ronda els 100 euros.

 

Característiques destacades

La unitat SSD One Touch Special Edition és una unitat USB 3.0 en format mini amb un disseny lleuger i elegant en versió de colors de camuflatge.

Es tracta d’una unitat de disc portàtil SSD (molt durable) amb velocitats de transferència de fins a 400 MB/S.

Aquesta unitat externa inclou un cable USB per a compatibilitat amb ordinadors portàtils Windows i Mac (l’adaptador per a ordinador USB-C es ven per separat).

Pot ser que sigui necessari formatejar el dispositiu per al seu ús amb Time Machine.

 

Valoració del producte

Disposar d’un disc extern per emmagatzemar amb seguretat les dades i documents tant de la feina com personals, és un fet acceptat per la gran majoria d’usuaris. Optar per un sistema SSD significa més velocitat de treball i, per descomptat, més durabilitat.

Una altra dada d’interès és el seu disseny, realment atractiu i divertit, davant el que sol ser habitual en aquest tipus de productes.

A l’hora de transportar-lo s’ha de destacar que cap sense dificultat al palmell de la mà. És lleuger. La seva millor carta, no obstant, és el seu òptim rendiment i velocitat.

En resum, és un SSD potent, confiable i petit. La seva mida permet portar-lo a tot arreu donada també la resistència dels seus materials.

 

Característiques

Connectivitat micro-USB 3.0

Velocitats màximes de lectura 400 MB/s

Velocitats màximes d’escriptura 400 MB/s

Capacitats 500 GB

Notícies relacionades

Es connecta amb micro-USB 3.0.

Preu: inferior als 100 euros

Temes:

Gadgets +Digital