Secció recomanada per

SIMILAR A SNAPCHAT

'Vanish mode', la funció d'Instagram i Facebook per enviar missatges que després desapareixen

El nou servei, que avisa si es fa una captura de pantalla del xat, s'activarà per als dos usuaris de la conversa i es podrà desactivar quan un dels dos ho decideixi

vanish-mode

vanish-mode

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Facebook ha afegit a la seva aplicació de missatgeria Messenger i la seva xarxa social Instagram una nova funció anomenada ‘Vanish mode’ –‘mode desaparèixer’, en català–, que permet que els usuaris enviïn missatges que desapareixen de forma automàtica.

Amb aquesta nova funció, similar a la que ofereix la xarxa social Snapchat des de fa uns quants anys o a la incorporada fa unes setmanes per l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp, els usuaris podran enviar missatges, com mems, gifs, adhesius o reaccions, que desapareixen després que l’altra persona els vegi i surti del xat.   

Com activar el ‘Vanish mode’

Per activar aquesta nova funció, els usuaris han de fer lliscar el dit cap amunt en un xat existent i, la primera vegada que ho facin, apareixerà una pantalla en què s’expliquen les funcions principals del ‘Vanish mode’. Per tornar al xat original, els usuaris han de tornar a fer lliscar el dit cap amunt.

La funció s’activarà per als dos usuaris de la conversa i es podrà desactivar quan un dels dos ho decideixi.

Funcionament del ‘Vanish mode’ de Facebook Messenger / facebook

Notícies relacionades

A més, Facebook assegura en el seu blog que els usuaris rebran una notificació en cas que una persona faci una captura de pantalla del xat mentre es fa servir el ‘mode desaparèixer’. 

Disponible de moment als EUA

Fins al moment, aquesta nova funció està disponible a Facebook Messenger per als usuaris dels Estats Units, però per als altres de països encara no hi ha prevista una data de llançament. A més, la companyia ha afirmat que aquesta funció també estarà disponible pròximament a Instagram.