Secció recomanada per

Google amaga un fantasma en 3D amb motiu de Halloween

El cercador d'internet permet fotografiar-se o gravar-se amb personatges terrorífics en qualsevol dispositiu mòbil

zentauroepp55669580 google201030173225

zentauroepp55669580 google201030173225

1
Es llegeix en minuts
Laura Cañabate

Tot i que aquest any toca passar la nit de Halloween a casa, el gegant Google ha volgut fer el dia una mica més divertit als seus usuaris. El cercador ha aprofitat la tecnologia de la realitat augmentada perquè els seus internautes puguin veure un fantasma en 3D.

Google també ofereix altres criatures monstruoses que es poden visualitzar des de qualsevol dispositiu, com un esquelet ballant, carbasses aterridores o un gat mag. Mitjançant aquesta opció, es posa aquests terrorífics personatges, típics de la nit de les bruixes, justament al costat de l’usuari, com si fossin presents, per fotografiar-s’hi.

Realitat augmentada

Per poder utilitzar aquesta funció, l’única cosa que es necessita és un dispositiu Android o Apple amb càmera, que sigui compatible amb la tecnologia ARCore de Google, i un compte a la plataforma. A partir d’aquí, Google convida a ‘jugar’ per trobar el fantasma en realitat augmentada.

Els passos per trobar-los són molt senzills: simplement es tecleja la paraula ‘Halloween’ i, al desplaçar-se cap avall per la pantalla, apareixerà l’opció ‘Invoca un fantasma en 3D’. Al seleccionar aquesta opció s’obre automàticament la càmera del dispositiu –sempre que prèviament se li hagi donat accés– i es busca una superfície perquè aparegui el fantasma. És llavors quan et pots fer una fotografia amb el personatge.

Notícies relacionades

Si es prefereix fer un vídeo amb els personatges de Halloween, Google afegirà efectes de so conformes i terrorífics. Per fotografiar o gravar un altre personatge, n’hi ha prou de teclejar el seu nom perquè aparegui.

Amb objectes i animals

No és la primera vegada que Google utilitza aquesta funció. El cercador nord-americà ja havia acostat abans la realitat virtual als seus usuaris, permetent inserir objectes o animals en 3D.