Secció recomanada per

NOVETATS

Sony llança una càmera especialitzada per a creadors de continguts

La ZV-1 ofereix, entre altres prestacions, una solució per canviar entre dos nivells de desenfocament de fons (bokeh) durant la gravació

sony-zv-1

sony-zv-1

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Vlog Camera ZV-1 de butxaca desenvolupada per Sony aporta una solució tot en un, dissenyada des de zero per als creadors de contingut i bloguers. 

‘Hem dissenyat específicament la nova Sony ZV-1 per satisfer les necessitats i demandes dels creadors de vídeo d’avui dia’, afirma Yann Salmon Legagneur, director de màrqueting del producte i imatge digital de Sony Europa. ‘Aquesta càmera és el resultat de la informació que ens ha enviat la nostra comunitat d’usuaris. Té un disseny innovador i inclou moltes noves tecnologies, configuracions i modes que permeten crear contingut de maneres que abans no eren possibles’.

Característiques destacades

Compta amb un sensor d’imatge Exmor RS CMOS apilat d’1 polzada amb xip DRAM i objectiu 24-70 mm F1.8-2.8 ZEISS Vario-Sonnar T de gran obertura per crear un atractiu efecte bokeh (desenfocament del fons), que permet que el subjecte destaqui sobre el fons. La càmera és capaç de bloquejar l’enfocament i seguir els subjectes amb precisió i velocitat utilitzant el seu sistema d’enfocament automàtic. Inclou el processador d’imatge BIONZ X amb LSI frontal que ofereix alta resolució i baix soroll per millorar la qualitat de les imatges. També combina aquesta tecnologia amb opcions d’àudio versàtils 

La ZV-1 és la primera càmera compacta de Sony amb pantalla tàctil LCD d’angle variable i obertura lateral, per facilitar la composició de preses en manera selfie mentre es connecten accessoris d’àudio externs. El dispositiu conté també característiques de vídeo com la gravació de vídeos en 4K i l’estabilització d’imatge interna.

Possibilitats

La ZV-1 ofereix una òptima solució per canviar entre dos nivells de desenfocament de fons (bokeh) durant la gravació. Es tracta de la funció Bokeh Switch, que permet ajustar l’obertura de l’òptica entre més i menys desenfocament del fons, per desenfocar sense perdre el focus en el motiu principal. Ubicat a la part superior de la càmera, aquest botó Bokeh és molt accessible.

Enfocament

La ZV-1 facilita fer reviews de productes en vídeo i continguts similars. L’enfocament és més senzill gràcies a una nova configuració Product Showcase Setting, que permet realitzar transicions d’enfocament ràpides i suaus entre la cara del subjecte i l’objecte col·locat davant l’objectiu.

Presenta enfocament automàtic avançat (AF) que pot fixar i seguir subjectes amb una alta precisió i velocitat durant la gravació. Per mantenir l’enfocament en el subjecte o subjectes desitjats en entorns congestionats, les tecnologies Real-estafi Eye AF i Real-estafi Tracking per a vídeo permeten que la càmera bloquegi l’enfocament en la cara/ulls del subjecte o que canviï fàcilment entre múltiples subjectes mentre controla la velocitat AF i la sensibilitat del seguiment quan sigui necessari.

Exposició automàtica i colors

Amb la nova funció d’exposició automàtica (AE) Face Priority, la càmera detecta i prioritza la cara de l’usuari i ajusta l’exposició per garantir que es mostri amb una brillantor adequada en qualsevol entorn. Aquesta tecnologia AE també suprimeix canvis bruscos en l’exposició si el subjecte s’allunya ràpidament de l’enquadrament per eliminar preses inesperades molt sobreexposades o extremadament fosques.

La ZV-1 compta amb una tecnologia del color redissenyada per optimitzar els tons de pell. Per millorar l’èmfasi a la cara del subjecte, sobretot al disparar en mode selfie, cregui una complexió suau i natural, mentre manté la fidelitat de la boca i els ulls en vídeos i fotografies.

Sistema d’àudio 

Integra un micròfon direccional de triple càpsula dissenyat per a la captura d’àudio cap endavant, cosa que permet una bona captura de la veu mentre minimitza el soroll de fons, especialment quan s’utilitza en manera selfie. Compta amb un connector jack de micròfon estàndard de 35 mm (3,5 mm) i Multi Interface Shoe (sabata MI) per a la connexió d’una àmplia gamma de micròfons externs. Se subministra amb un protector antivent que s’ajusta a la sabata MI per minimitzar les interferències.

Valors afegits 

La ZV-1 és compacta i de poc pes (aprox. 294 g / 105,5 mm x 60,0 mm x 43,5 mm). Es pot utilitzar amb una mà gràcies a la seva empunyadura ergonòmica, el seu botó de gravació, ubicat en la part superior, i el seu testimoni lluminós de gravació.

Al gravar en HD (mode Active), els mètodes d’estabilització òptica i electrònica es combinen per reduir els sotracs fins a 11 vegades més que la tecnologia SteadyShot estàndard. Al gravar vídeo 4K utilitzant Optical SteadyShot (mode Active), ofereix una millora en l’efecte d’estabilització de fins a 8 vegades més que la tecnologia SteadyShot estàndard. 

Notícies relacionades

És possible transformar la ZV-1 en una webcam connectant-la a un PC a través d’USB, cosa que permet interactuar a les xarxes.

Preus

La Vlog Camera ZV-1 està disponible amb un preu d’uns 800 euros.

Temes:

Sony +Digital