Secció recomanada per

LES NOVETATS DEL MWC2020

Sony anuncia l'Xperia 1 II amb ràfega de seguiment AF/AE de fins a 20 fps i connectivitat 5G

sony

sony

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El nou vaixell insígnia de Sony, l’Xperia 1 II que la firma acaba de presentar malgrat la suspensió del Mobile World Congress 2020, destaca per la seva millora en el sistema de càmeres. Compta amb una càmera de triple lent amb tecnologia Sony Alpha i òptica ZEISS, amb 3D iToF, i afegeix la tecnologia d’enfocament automàtic que permet disparament en ràfega de fins a 20 fps2 amb 60 càlculs per segon de AF/AE3 i Eye AF4 en temps real per a humans i animals.

Entre les capacitats del nou dispositiu hi ha la manera Cinematography Pro que pot gravar en múltiples taxes de frame i oferir controls manuals com l’enfocament automàtic tàctil i el balanç de blancs personalitzat.

Per la seva banda, la pantalla 21:9 CinemaWide de 6,5» 4K HDR OLED és capaç d’augmentar notablement la nitidesa i el nivell de color. Quant al so, s’integra el sistema Dolby Atmos, afinat en col·laboració amb Sony Pictures Entertainment, per a una experiència surround multidimensional.

Cal destacar també que el model aporta connectivitat 5G i plataforma mòbil Qualcomm Snapdragon 865 5G, amb bateria de 4000 mAh amb càrrega sense fil 

Disparaments a alta velocitat

Dissenyada amb la tecnologia AF de Sony Alpha, la càmera de triple lent admet tecnologies fotogràfiques amb òptiques ZEISS, cosa que contribueix a una important millora de la imatge, reduint els reflexos. Utilitzant tecnologia desenvolupada per a càmeres d’objectius intercanviables Alpha, ofereix AF continu que realitza càlculs AF/AE3 60 vegades per segon. Això permet el seguiment continu AF/AE3 per a disparaments a alta velocitat a un màxim de 20 fps, especialment útil per disparar subjectes en moviment. 

La tecnologia Real-estafi Eye AF4, que bloqueja l’enfocament a l’ull del subjecte per obtenir millors retrats, està disponible per a humans i animals.

L’enfocament ràpid del Xperia 1 II també funciona en condicions d’escassa il·luminació, gràcies a quatre tecnologies que treballen juntes: un sensor de fotodíodes dual, un sistema d’enfocament automàtic que cobreix aproximadament el 70% del sensor, el sensor 3D iToF de gran mida i un nou gran sensor Exmor RS d’1/1,7» per a sensors mòbils que és 1,5 vegades més sensible que el model anterior, cosa que resulta en un AF més ràpid i precís en preses amb poca llum.

La càmera de triple lent ofereix versatilitat amb tres distàncies focals: 16 mm/24 mm/70 mm. La tecnologia d’Alpha Photography Pro ofereix una interfície d’usuari en línia amb la dels fotògrafs Alpha, amb controls manuals per establir l’ISO, la velocitat d’obturació i més.

Imaging Edge for Mobile connecta el Xperia 1 II amb càmeres Sony Alpha, el que fa possible utilitzar el telèfon amb comandament a distància, controlar la composició, el mode d’enfocament i la sensibilitat ISO, entre altres configuracions. Això també permet transferir fotos fetes en una Alpha al Xperia 1 II per revisar els colors i tonalitats amb precisió de grau professional.

Cinematography Pro amb tecnologia de CineAlta suporta alta taxa de ‘frames’, 2K 120fps 10 bit HDR i gravació HDR cinemàtica 21:9 4K a 24/25/30/60 fps. L’AF tàctil, els controls de mesurament manual per configurar l’exposició, el mesurador de nivell i la configuració millorada del balanç de blancs ofereixen més control manual, mentre que la tecnologia intel·ligent de filtre redueix el soroll i la interferència del vent.

Autonomia i capacitat

L’Xperia 1 II està alimentat amb una bateria de 4.000 mAh amb càrrega ràpida que s’omple fins i tot un 50% en 30 minuts i compte amb càrrega sense fil ràpida Qi. Afegeix la tecnologia Battery Care, amb intel·ligència artificial, que s’adapta a la rutina de l’usuari i ajuda el seu manteniment.

Multimèdia

El dispositiu disposa de la tecnologia de reducció del desenfocament de moviment que és equivalent a la d’una pantalla de 90Hz i limita el retard de fotogrames de cara a millorar la qualitat de la mateixa imatge. El so Dolby Atmos, afinat en col·laboració amb Sony Pictures Entertainment, proporciona una experiència de so surround multidimensional.

L’experiència auditiva integra descodificació hardware de 360 Reality Audio, que optimitza el so a la plataforma global de música i entreteniment, TIDAL.

El terminal té altaveus estèreo frontals, connector ‘jack’ de 3,5 mm i possibilitat d’auriculars sense fil. L’ajustament de l’àudio ha reduït la diafonia a uns 20 dB, més del 90% més baixa que les connexions d’auriculars USB-C.

Compta també amb una nova tecnologia de so que utilitza intel·ligència artificial per millorar automàticament la freqüència d’àudio i la taxa de bits en temps real, acostant cada pista a l’àudio d’alta resolució. Funciona amb auriculars amb cable o sense fil, amb música local o en streaming.

Connectivitat 5G

L’Xperia 1 II està habilitat per a 5G i s’ha dissenyat pensant en un flux de treball professional.

Notícies relacionades

La plataforma mòbil Qualcomm Snapdragon 865 5G i el sistema Snapdragon X55 5G Modem-RF permeten tant jugar amb realisme, com capturar, realitzar tasques creuades i connectar amb velocitats de diversos gigabits del 5G i unes CPU i GPU amb un rendiment millorat un 25% major que el model anterior.

Disponibilitat

L’Xperia 1 II, resistent a l’aigua amb certificació IP65/68 i Corning Gorilla Glass 6 a les dues cares, estarà disponible en negre i morat a Europa, amb AndroidTM 10 a partir de finals de la primavera del 2020.