Secció recomanada per

PROBLEMES D'ACCÉS

Fallada generalitzada d'Instagram i Facebook

Barcelona i Madrid, entre les ciutats més afectades per la caiguda de les dues xarxes socials

instagram

instagram

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El servei d’Instagram i Facebook ha caigut a diverses parts del món. Els errors s’han registrat aquest dijous de forma intermitent des de les 14.30 hores, principalment a països d’Europa i Amèrica, segons el portal DowndetectorDowndetector.

Diversos usuaris van informar sobre fallades i lentitud en la càrrega dels continguts a les xarxes socials. Els usuaris es queixen que no han pogut accedir a Instagram i que han intentat reinstal·lar l’aplicació per poder-hi entrar, però que ha sigut en va.

Les interferències més grans d’Instagram s’han registrat al Regne Unit, els Països Baixos, els EUA, el Brasil, l’Argentina i Singapur, però també, al nostre país, s’han vist greument afectades Madrid i Barcelona. Lisboa és un altre dels punts pròxims on la fallada està més generalitzada.

Cap a les 16.30 hores, Instagram ha explicat, a través del seu compte de Twitter, que eren «conscients» que hi havia usuaris que estaven «tenint problemes per accedir a les aplicacions de la família de Facebook, Instagram inclòs», i que estaven intentant resoldre els problemes perquè «tot torni a la normalitat al més aviat possible».

Notícies relacionades

Per la seva banda, Facebook ha deixat de funcionar correctament en gran part dels EUA, Colòmbia, el Brasil, Singapur i el Japó, d’acord amb el nombre de queixes publicades al portal.

De moment, no hi ha un comunicat oficial de Facebook que expliqui a què es deuen aquests errors. És la segona caiguda global d’Instagram en quatre mesos. Al juliol, es va produir una fallada generalitzada a les dues xarxes socials i a WhatsApp.