Secció recomanada per

DESPRÉS DE LA CAIGUDA DE DIMECRES

WhatsApp, Instagram i Facebook tornen a funcionar amb normalitat

Ja es poden enviar i descarregar arxius, fotos i vídeos

Les aplicacions principals de missatgeria i xarxes socials han patit aquest dimecres problemes tècnics a tot Europa i als Estats Units

11326201 xl

11326201 xl

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Facebook ha anunciat la matinada d’aquest dijous que ja està 100% operatiu després de la gran caiguda dels serveis de les seves aplicacions de Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger a Europa i els Estats Units que va afectar gent de tot el món des de la tarda d’ahir.

Segons el lloc web de Downdetector, que enumera les fallades de diversos serveis d’internet, els usuaris de les plataformes de Facebook van començar a poder enviar i rebre arxius, fotos i vídeos a mitjanit.

"El problema estava resolt des d’aleshores i ja és operatiu al 100% en totes les xarxes", ha confirmat Facebook en un missatge a les sis de la matinada, lamentant "tots els inconvenients" relacionats amb aquesta fallada.

Un portaveu de Facebook, que també va parlar en nom d’Instagram i de WhatsApp, ha dit que una "operació de manteniment" ha sigut la causa de la fallada, que no deixava compartir fotos ni vídeos, segons han informat diversos mitjans nord-americans. 

Milers d’usuaris en diferents parts del món van reportar ahir les fallades, principalment a Europa i l’Amèrica del Nord, segons Downdetector. Fins i tot la CIA es va queixar de la caiguda mundial. "Sí, estem afectats per #instagramdown (#panneinstagram), nosaltres també", va tuitejar la CIA. "No, no ho hem provocat, no, no podem ajudar-te, ¿has intentat apagar i reiniciar?"

La caiguda del març

A mitjans de març, Facebook havia experimentat la interrupció més prolongada de la seva història, gairebé 24 hores, a causa d’un problema de servidors, cosa que va provocar reaccions divertides i mems en els quals es feia broma que els cibernautes havien aprofitat l’error per trobar-se en la vida real. 

Facebook té 2,7 bilions d’usuaris actius mensuals en totes les seves plataformes.

Contactat per l’agència AFP, Facebook no ha volgut donar més detalls de la seva última fallada global, que també es va donar en diversos llocs d’Austràlia i l’Àsia.

Fallada de connexió

Notícies relacionades

Ahir, dimecres, a WhatsApp els usuaris tenien problemes a l’hora de descarregar imatges i àudios. Quan es tractava de descarregar el contingut l’aplicació llançava un avís i demanava connexió wifi per completar el procés de descàrrega, que tot i així no aconseguia dur a terme. 

En el cas d’Instagram i facebook, els usuaris tenien incidències a l’hora de pujar i visualitzar imatges de les històries i el mur.