Secció recomanada per

ERROR DE CODI

Un nou error deixa al descobert dades de centenars d'usuaris de Facebook i Twitter

L'error es trobava en el paquet per a desenvolupadors de 'software' One Audience i permetia als qui creessin aplicacions accedir a informació personal dels clients

zentauroepp42700210 files  in this file photo taken on march 21  2018 social net191125233540

zentauroepp42700210 files in this file photo taken on march 21 2018 social net191125233540 / ERIC BARADAT

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un error de codi va permetre a desenvolupadors d’aplicacions descarregades a través de la botiga virtual Google Play accedir a les dades personals de centenars d’usuaris de Facebook i Twitter, segons han informat aquest dilluns les companyies.

L’error es trobava en el paquet per a desenvolupadors de ‘software’ One Audience i permetia als qui creessin aplicacions accedir a informació dels usuaris com adreces electròniques, noms d’usuari i continguts compartits.

Dades exposades

Facebook i Twitter han informat de la troballa en un comunicat i han assegurat que tenen constància que hi ha «centenars d’afectats», amb qui les empreses contactaran per comunicar-los que les seves dades podrien haver sigut exposades sense el seu consentiment explícit.

Malgrat que la informació que va quedar exposada era la continguda a les xarxes socials, l’error en aquest cas no hauria sigut culpa de Facebook i Twitter, sinó deOne Audience i les seves eines per al desenvolupament de ‘software’.

«Tot i que no tenim proves que suggereixin que aquest error va ser utilitzat per prendre el control d’algun compte de Twitter, és possible que això pugui haver ocorregut», han indicat des de l’empresa que dirigeix Jack Dorsey.

Registre a través de Twitter o Facebook

Les dades dels usuaris podrien haver quedat exposades després que un usuari utilitzés el seu compte de Facebook o Twitter per registrar-se en alguna de les aplicacions descarregades a través de Google Play i creades mitjançant One Audience.

En aquest cas, serien els desenvolupadors d’aquestes aplicacions –i no Facebook, Twitter o One Audience– els qui haurien pogut accedir a les dades personals dels internautes.

Dos dels afectats podrien ser Giant Square i Photofy

Notícies relacionades

Tot i que les empreses propietàries de les xarxes socials van evitar esmentar aplicacions específiques, mitjans nord-americans van apuntar que almenys dos dels afectats podrien ser els programes d’edició de fotografia Giant Square i Photofy.

«Després de la investigació, hem eliminat les aplicacions de la nostra plataforma per violar les polítiques d’ús i hem emès ordres per a acabament de l’activitat a One Audience i Mobiburn», van apuntar des de Facebook.

Temes:

Twitter Facebook