Secció recomanada per

LLANÇAMENTS

Microsoft presenta una nova categoria de producte: la informàtica mòbil

La sorprenent renovació de la família Surface de Microsoft arriba amb Surface Neo i Duo, dispositius amb doble pantalla que veuran la llum l'any que ve

nuevos-surface

nuevos-surface

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia Microsoft ha anunciat la disponibilitat (ja es pot fer la reserva de gran part dels seus nous productes) de la nova gamma de dispositius de la família Surface. La sorpresa més destacada ha sigut l’anunci de dos nous dispositius plegables, amb pantalles tàctils dobles, especialment pensats per a la mobilitat i que està previst que vegin la llum en l’últim quadrimestre del 2020.

Panos Panay, director de productes de Microsoft, ha assenyalat que configuren una nova categoria de productes. Es tracta de Surface Duo, un telèfon mòbil amb dues pantalles que s’obre com un llibre i utilitza Android com a sistema operatiu, i Surface Neo, una espècie de tauleta també de doble pantalla i que integra una versió de Windows especialment ajustada per a aquest tipus de productes.

Els models, un a un

Surface Pro 7 és un sistema 2 en 1 que en aquesta ocasió arriba amb processador Intel de 10a generació, i més versatilitat amb els seus ports USB-A i USB-C. És el doble de ràpid que la seva anterior generació i segons va declarar la companyia durant la presentació: «Tres vegades més que MacBook Air».

El Surface Pro X es configura com el 2 en 1 més prim, lleuger i potent de la firma fins ara. Dissenyat per al seu ús en mobilitat, està equipat amb el nou processador Microsoft SQ1, dissenyat conjuntament amb Qualcomm, i disposa de connectivitat LTE integrada. Té una pantalla tàctil de 13», de vora a vora, –la més gran fabricada per a Surface Pro–; una autonomia que hi permet treballar durant una jornada completa; i un nou llapis digital recarregable, que s’allotja dins del xassís.

Notícies relacionades

Surface Laptop 3, arriba en dues mides, 13” i 15”. El model de 13” s’ha actualitzat amb processadors Intel de 10a generació, que ofereix fins a un 50% més de rendiment, i una nova gamma de colors i acabats, amb materials com el teixit Alcantara i l’alumini mecanitzat. La gamma es completa amb el Surface Laptop 3 de 15”, que equipat amb processador AMD Ryzen Surface Edition, el converteix en un dels models més ràpids de la seva categoria.

Surface Neo i Duo (disponibles al llarg del 2020): són dos nous models que inauguren una nova categoria de dispositius amb doble pantalla, creats per potenciar la mobilitat.