Secció recomanada per

CANVIS AL MERCAT DE MÒBILS

L'arribada de l'iPhone 11 fa créixer el mercat de segona mà de mòbils d'Apple

L'oferta de models de generacions anteriors de la firma de la poma ha crescut un 88% durant aquest mes de setembre

Es manté a l'alça la venda d'equips recondicionats, segons dades procedents de la plataforma Back Market

iphone

iphone

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Segons posa de manifest un estudi realitzat per la plataforma online Milanuncios.com, dedicada al mercat de segona mà, el llançament del nou iPhone a començaments d’aquest mes de setembre està provocant un moviment alcista al mercat de segona mà de telèfons Apple.

Aquest estudi indica que, en els mesos previs a l’anunci d’un nou iPhone, es publiquen una mitjana de 154 anuncis al dia a la plataforma. Amb l’arribada del nou model, aquesta xifra ha augmentat fins als 188 nous anuncis al dia de mitjana, la qual cosa suposa un augment de 22% en l’oferta. Els pics han coincidit amb la data de llançament de l’iPhone 11, així l’activitat més gran es va registrar diumenge 22 de setembre, el cap de setmana que es va posar a la venda el terminal.

Les altres dues jornades amb més activitat van coincidir precisament amb la keynote de presentació i l’arribada a les botigues del nou model. D’aquesta forma, el 10 i el 20 de setembre es va registrar un creixement del 38,3% i del 56,49%, respectivament.

Notícies relacionades

L’arribada de l’iPhone 11 també ha tingut com a conseqüència un augment de vendes en la quantitat de models amb només un any d’antiguitat, la qual cosa es tradueix en un increment en el preu mitjà del dispositiu. Concretament un 24% més, ja que a l’agost era de 343 euros i al setembre han augmentat fins als 426 euros.

Alça també en les vendes de recondicionats

L’auge del negoci dels telèfons recondicionats és un dels principals factors que explica alguns significatius canvis que s’estan produint en la vendes de telèfons mòbils. Un mercat emergent en el qual ja han posat l’ull les grans marques de telefonia, inclòs la mateixa Apple. De fet, la companyia americana treballa des del 2017 amb noves maneres de consumir la seva tecnologia, com a prova la col·lecció oficial Recondicionat per Apple que van llançar a la plataforma Back Market, especialitzada en la venda de recondicionat electrònic. A més, avui dia ja disposa de dispositius recondicionats a la venda a la seva pròpia web.