Secció recomanada per

LLAR INTEL·LIGENT

Així és la nova línia de dispositius Echo d'Amazon

Els nous equips Echo, Echo Flex i Echo Dot amb rellotge ja estan en prevenda des d'uns 70 euros fins a 200 euros, segons el model

A finals d'any els nous aparells integraran l'esperada funció d'eliminació automàtica de les gravacions realitzades per l'usuari

echoamazon

echoamazon

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amazon llança una nova línia de dispositius Echo formada per un nou Echo amb millores en el disseny i la qualitat del so que es posa al mercat per 99,99 €; Echo Flex que millora la capacitat d’integració a casa i que té un preu de 29,99 €; Echo Dot amb rellotge que inclou una pantalla led que mostra l’hora, la temperatura exterior, temporitzadors i alarmes i que costarà 69,99 €, i finalment Echo Studio un equip dotat de cinc altaveus direccionals i un controlador de llar digital integrada que costa 199,99 €. 

Els models, un a un

La nova generaciód’Echo  aporta un disseny actualitzat acabat en tela amb diverses opcions de color que inclouen l’anyil, l’antracita, el gris fosc i el gris clar. Compta amb la mateixa construcció d’àudio que l’Echo Plus, incloent-hi un ‘woofer’ de 76 mm i un augment del volum a la part posterior per a greus més forts i aguts més nítids.

Echo Flex es configura com un altaveu intel·ligent, amb Alexa. Es connecta directament a una entrada de corrent estàndard i permet controlar els dispositius de llar intel·ligent compatibles. Compta amb un port USB integrat des del qual es pot carregar el telèfon o afegir un altre accessori, com una llum nocturna intel·ligent o un sensor de moviment, per exemple.

L’Echo Dot  amb rellotge està basat en el dispositiu Echo més popular, però amb una pantalla led que s’ajusta automàticament segons la brillantor de l’habitació i capaç d’oferir informació de la temperatura exterior, alarmes o un temporitzador per cuinar. 

Echo Studio és el model més sofisticat i integra àudio d’immersió 3D, és sincronitzable amb Fire TV per a reproducció d’àudio, afegeix un controlador de llar digital. Gràcies als seus cinc altaveus direccionals integrats, està dissenyat per proporcionar so amb matisos. El port de greus a la part inferior maximitza el flux d’aire i els greus, la qual cosa permet al seu ‘woofer’ de 133 mm, amb una potència màxima de 330 V, reproduir greus potents. Disposa d’un ‘tweeter’ de 25 mm i tres altaveus de rang de freqüència mitjana de 50 mm que gestionen un so amb freqüències mitjanes dinàmiques i aguts nítids. Compta amb un DAC de 24 bits i un amplificador amb 100 kHz de banda per a reproducció sense pèrdues. Echo Studio reconeix automàticament l’acústica de l’espai on es troba i ajusta la reproducció d’àudio. Es configura com un altaveu intel·ligent que proporciona una experiència d’àudio tridimensional (3D) i immersiva mitjançant Dolby Atmos i 360 Reality Àudio, de Sony.

Noves funcionalitats d’Alexa

Notícies relacionades

Amb motiu de la presentació dels nous models d’Echo s’han anunciat les noves funcionalitats d’Alexa. Inclourà, per exemple, el mode xiuxiueig, que permet donar informació personalitzada sense molestar altres persones properes. També oferirà dues noves funcions que faran que el perquè de les seves respostes sigui més transparent. L’usuari podrà preguntar: «Alexa, digues-me què has entès» i Alexa li llegirà el seu últim comando de veu. També es podrà preguntar «¿per què has fet això?» perquè Alexa expliqui breument per què ha respost així a l’última petició. Aquesta funció estarà disponible a finals d’aquest any.

Eliminació automàtica de les gravacions de veu

A començaments d’any, Amazon va introduir la possibilitat que els usuaris diguessin «Alexa, esborra tot el que he dit avui» o «Alexa, esborra el que acabo de dir». Amb la funciód’eliminació automàtica, que s’activarà a finals d’aquest any, es podrà realitzar l’eliminació automàtica de les gravacions de veu i transcripcions de més de 3 o 18 mesos de manera contínua. Aquesta funció es podrà combinar amb la possibilitat, ja disponible, d’accedir i eliminar el que se li ha dit a Alexa individualment, comando a comando o tots alhora.

Temes:

Amazon +Digital