Secció recomanada per

NOUS PRODUCTES

Així és el View3 Pro de Wiko, un guanyador en la gamma mitjana alta

El dispositiu destaca per la seva triple càmera, el seu enorme emmagatzemament intern i una bateria que dona molt de joc

wiko

wiko

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’últim dels terminals posats al mercat per la companyia francesa Wiko és el View3 Pro, que posicionat en la gamma mitjana alta aporta característiques pròpies de segments de preu més elevat. Entre els seus valors complementaris cal esmentar un precís lector d’empremtes posterior, desbloqueig facial i mode retrat amb Intel·ligència Artificial (AI).

Processador

El dispositiu està mogut per un processador MediaTek Helio P60 de vuit nuclis dividits en dos grups de quatre, un d’aquests grups treballa a 2.0 GHz. Es tracta d’un processador equilibrat que afavoreix la rapidesa de l’equip, treballar sense problemes amb aplicacions i jocs, i allargar l’autonomia.

Memòria i capacitat

Hi ha dues versions del nou modeldues versions amb 4 o 6 GB de RAM i amb 64 o 128 GB d’emmagatzemament intern que pot augmentar fins als 256 GB amb  una targeta micro-SD.

Per aquestes característiques estem davant d’un terminal de preu molt competitiu, pensat per a un usuari avançat, capaç d’emmagatzemar gran quantitat de dades i d’utilitzar diferents aplicacions i funcions alhora.

Autonomia

Aquest és un altre dels valors més significatius del terminal. Integra una bateria de 4.000 mAh que proporciona prou autonomia per a tot un dia, fins i tot utilitzant jocs, i de més d’un dia amb un ús mitjà de l’aparell. S’ha de destacar que s’ha inclòs la funcionalitat de càrrega ràpida, la qual cosa fa possible poder tenir-lo operatiu amb un temps reduït connectat a l’endoll. Si a això unim el baix consum del processador, els resultats poden qualificar-se d’òptims.

També cal esmentar el poc consum que té el dispositiu en repòs. Això fa possible que en un ús molt moderat no sigui necessari carregar el View 3 Pro durant alguns dies.

Pantalla  i disseny

Wiko View3 Pro aporta una construcció en materials premium amb vidres bisellats 2.5D i  marc metàl·lic. El seu frontal aporta una reducció de marcs apreciable i a la part superior s’observa l’osca en forma de gota d’aigua, on hi ha la càmera.

Al lateral hi ha els controls de volum i el botó d’encesa amb tacte rugós, el que fa molt senzill localitzar-lo fins i tot en la foscor.

La pantalla és de  6,3 polzades, un plafó IPS amb resolució Full HD+, en format 19,5:9. Al ser IPS els angles de visió són bons, a més d’aportar una brillantor òptima. L’ús d’una resolució de 2340 x 1080 píxels posa a disposició de l’usuari una notable nitidesa en els elements que es visualitzen.

Es tracta d’un equip llampant amb colors degradats que s’apunten a les últimes tendències.

Sistema de càmeres

A la part posterior del terminal s’ubica el sistema principal de càmeres i el lector d’empremtes dactilars. Les càmeres estan en una estructura vertical i a sota hi ha el flaix led de doble to.

Les seves tres lents tenen funcionalitats diferents, el sensor principal està fabricat per Sony, i és de 12 megapíxels amb focal f/2.2; el sensor secundari és un gran angular de 13 megapíxels, té una amplitud de 120 graus; finalment, el tercer sensor és un teleobjectiu de 5 megapíxels.

Aquesta configuració dona a l’usuari una bona capacitat per personalitzar el tipus de presa i generar més possibilitats creatives. El teleobjectiu permet fer fotos amb efecte desenfocament i cal esmentar que la marca ha afegit la funció IA-Artistic Blue per millorar les fotografies amb aquest efecte.

La càmera frontal munta un sensor de 16 megapíxels amb tecnologia Big Pixel, que fa possible millorar la il·luminació de la presa.

Seguretat i controls

El lector d’empremtes està al centre de la part posterior a una altura còmoda i fàcil de trobar, ja que és normalment allà on reposa el dit. L’encaix en la seva totalitat s’ubica al costat dret, els controls de volum se situen per sobre del botó de desbloqueig. L’equip afegeix també desbloqueig facial.

Valors afegits

El dispositiu aporta a l’usuari el ‘jack’ d’àudio de 3.5 mil·límetres, per a amants d’aquest tipus de connexió. Una altra de les novetats és la presència del port USB tipus C, així com la càrrega ràpida.

Els seus 128 GB d’emmagatzemament garanteixen una capacitat suficient i és gairebé un regal en aquests nivells de preu.

Té un bon desenvolupament en els jocs, i les aplicacions s’executen sense problemes.

En l’ús quotidià s’ha de destacar que amb els auriculars l’equip proporciona una experiència auditiva més enriquidora que amb l’altaveu del mateix aparell, un dels aspectes menys rellevants del model.

Preus

El Wiko View3 Pro està disponible en colors blau turquesa i violeta clara. Es presenten amb un degradat que fa que a la part superior de la posterior siguin més clars, mentre que a la part inferior siguin més foscos o intensos.

Els preus en les seves dues versions, en la de 4 GB i 64 GB partirien dels 250 euros mentre que serien 300 euros per a la versió de 6 GB i 128 GB.

Característiques tècniques

Dimensions: 167 x 72 x 8,2 mm

Colors: Nightfall i Ocean (blau i violeta)

Pantalla IPS LCD. Mida: 6.3 polzades. Resolució: 1080 x 2340 | 18,9:9

Processador: Mediatek Helio P60 | Octa-Core

Sistema operatiu: Android 9.0 Pie

Memòria interna: 128 GB + 6 GB RAM | 64 GB + 4 GB RAM. Micro-SD: Fins a 256 GB

Càmera posterior:

12 MPX

13 MPX gran angular

5 MPX de profunditat

Davantera: 16 MPX

Connectivitat wifi 802.11ac; Bluetooth; USB 2.0

Sensors: Lector d’empremtes, acceleròmetre, sensor de proximitat i brúixola

Notícies relacionades

Bateria 4000 mAh Li-Ion

Càrrega ràpida: Sí

Temes:

Mòbils