Secció recomanada per

NOVETATS

Nova versió de BlackBerry Key2, ara amb doble Sim

La companyia ja té a disposició del mercat una variant millorada de la seva reconeguda BlackBerry Key2

blackberry-key2

blackberry-key2

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’anunci d’aquesta nova versió de la Key 2 es va produir a Barcelona durant el MWC i ja està al mercat. Es tracta d’un producte, per característiques, posicionat en la gamma alta i destaca per la capacitat per a doble SIM, els 128 GB de capacitat interna i una àgil memòria RAM de 6 GB.

Es tracta, segons confirmen les proves de laboratori, d’un terminal que treballa amb una velocitat i eficiència molt notables, d’estètica diferenciada i accés segur. Destaca també per aportar en l’àrea frontal un teclat físic intel·ligent i una pantalla de 4,5 polzades. Altres característiques destacades són la seva càmera de 12 MP i el potent i equilibrat processador de Snapdragon.

El BlackBerry Key2 doble SIM i 128 GB està disponible per uns 700 euros i afegeix respecte a altres versions de la marca noves funcions de software, inclosa una barra d’acció al BlackBerry Hub + i una IU actualitzada per al Calendari i el BlackBerry Hub.

Un ‘smartphone’ diferent

En l’actualitat, la majoria dels mòbils tenen una configuració en la qual resulta difícil distingir unes marques i models d’altres. Amb el Key2 doble SIM és diferent, la integració del teclat físic el dota d’un aspecte únic. El terminal utilitza materials de qualitat en els acabats, un aspecte singular i més solidesa. La part posterior és de tacte suau i presenta una bona ergonomia.

Teclat físic, però intel·ligent

El dispositiu es caracteritza per un teclat intel·ligent que permet, per la seva disposició i mida, escriure de manera senzilla i amb un menor nombre d’errors que els que presenten els teclats digitals. S’ha augmentat la mida de les tecles en un 20 per cent alhora que s’ha optimitzat l’espai entre aquestes.

El teclat inclou un detector d’empremtes la precisió del qual és molt destacable. També s’afegeix la tecla Speed Key, que facilita l’accés directe a diverses funcions. En l’ús, i una vegada que l’usuari s’ha acostumat a les tecles físiques, resulta més ràpid que el teclat predictiu a l’hora d’enviar missatges, també ofereix una experiència de navegació més intuïtiva.

Pantalla de 4,5 polzades

La pantalla té una mida de 4.5 polzades i inclou 2.5D Corning Gorilla Glass, que ofereix una resistència a les esgarrapades i crea un disseny uniforme i amb una estètica que no passa desapercebuda.

Memòria de fins a 128 GB

Integra 6 GB de memòria RAM i dues variants de 64 GB (650 euros) i 128 GB (700 euros) d’emmagatzematge intern (les dues versions ofereixen un suport d’emmagatzematge expansible MicroSD).

Sistema de doble càmera

Presenta una càmera posterior dual de 12 MP que afegeix una millora en l’autobalanç de blancs, un focus automàtic més ràpid, estabilització d’imatge millorada i noves experiències de captura de fotografia. La càmera frontal és de 8 MP. El sistema permet oferir la modalitat de Mode Retrat que captura fotografies amb desenfocament del fons. La firma ha inclòs Google Lens, que permet buscar fàcilment conceptes a Google amb tan sols enfocar ítems de la vida real.

S’afegeixen també noves maneres de captura, com el SuperZoom Òptic per fer fotografies amb més detall. Utilitza un tipus de captura multimarc per reduir el soroll a les fotos amb zoom.

Autonomia estesa

El dispositiu ofereix fins a dos dies d’autonomia. A més de la càrrega ràpida Qualcomm Quick Charge 3.0, el dispositiu presenta una interessant funció de bateria intel·ligent que aprèn dels hàbits diaris de càrrega i recomana quan carregar.

Alta seguretat

No podem acabar sense esmentar l’aportació de seguretat que aquest smartphone afegeix tant a l’àrea professional com de lleure. El sistema operatiu s’ha vist enfortit mitjançant una tècnica patentada per la marca per establir hardware d’arrel de confiança, afegint claus de seguretat al processador. Ve precarregat amb DTEK, aplicació BlackBerry que elimina la complexitat d’altres mecanismes de seguretat proporcionant un mesurador de confiança ‘a simple vista’. El sistema mostra la valoració general de seguretat del telèfon i proporciona una manera senzilla de veure com les aplicacions poden accedir a les dades i gestionar els permisos d’aplicació. Per tant, es pot veure i gestionar fàcilment com les aplicacions descarregades accedeixen a les dades personals del mòbil com la localització, l’accés a la càmera, micròfon i més, amb controls actius sobre la privacitat mòbil i seguretat.

Notícies relacionades

El DTEK inclou ara la característica de revisió Proactive Health, que permet escanejar el telèfon i rebre informació instantània en possibles vulnerabilitats i optimitzacions de seguretat.

Per la seva part el Locker també s’ha millorat per oferir més privacitat personal i control sobre el contingut. Amb característiques com carpetes privades per a documents i fotografies, que permeten que no pugin al núvol, i un cercador privat. A aquesta aplicació de privacitat precarregada només es pot accedir amb empremta o contrasenya, ajudant l’emmagatzematge i protegint les dades sensibles de l’usuari.

Temes:

Mòbils