Secció recomanada per

L'ÚLTIM D'APPLE

Així és l'iPhone XR

El dispositiu integra el xip A12 Bionic, una pantalla Liquid Retina de 6,1 polzades, acabat en alumini i vidre, Face ID i millores a la càmera

iphonexr

iphonexr

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’últim dels iPhone que Apple ha presentat aquest any, l’XR, tot i que és el més econòmic de la sèrie integra les tecnologies més capdavanteres de la marca a un disseny molt atractiu –en vidre i alumini– que s’ofereix en sis colors diferents. Compta amb una pantalla Liquid Retina de 6,1 polzades i treballa amb el xip més potent desenvolupat per la firma, l’A12 Bionic amb Neural Engine. La càmera de 12 megapíxels també experimenta millores amb TrueDepth avançat, Face ID i un sistema que facilita la presa de retrats utilitzant un sol objectiu.

“L’iPhone XR ens ajuda a posar les innovacions de l’iPhone en mans d’encara més persones”, ha informat Philip Schiller, vicepresident sènior de Màrqueting Mundial d’Apple. “El nou iPhone XR té una nova i espectacular carcassa d’alumini de grau aeroespacial i vidre amb protecció IP67 contra líquids i pols, autonomia per a tot el dia i sis fantàstics acabats”.

Pur disseny Apple

La nova pantalla del XR és de vidre d’alta resistència i està envoltada d’una banda anoditzada feta d’alumini 7000 de grau aeroespacial, la part posterior de vidre permet carregar el dispositiusense fils. Arriba en sis acabats: blanc, negre, blau, groc, coral i (PRODUCT)RED. La coloració de set capes dona un aspecte singular a la part posterior, i tant la banda d’alumini com la càmera van a joc.

El nou disseny és resistent a l’aigua i a les esquitxades i compta amb una qualificació IP67 que el protegeix també de vessaments de cafè, te i refrescos.

Cal destacar respecte al disseny d’aquests aparells que una part dels ingressos obtinguts per les vendes de l’iPhone XR (PRODUCT)RED es destinen al Fons Mundial de lluita contra la sida, que proporciona programes de proves, assessorament, tractament i prevenció amb l’objectiu d’eliminar la transmissió del VIH de mares a fills.

Pantalla de l’iPhone XR

La pantalla Liquid Retina de 6,1 polzades està preparada per mostrar els colors de manera precisa, gràcies a una cromàtica àmplia i a la tecnologia True Tone que es combinen per oferir colors naturals.

El vidre polit, el camuflament avançat de píxels i l’antialiàsing dels subpíxels permet al plafó adaptar-se a les corbes del dispositiu, mentre que la retroil·luminació fa que arribi fins a les vores.

Valors afegits

L’iPhone XR permet realitzar gestos ràpids com tocar per activar-lo, lliscar cap a dalt per mostrar la pantalla d’inici i lliscar cap a baix per accedir al centre de control. La prestació de resposta hàptica permet pressionar la pantalla per obrir automàticament la càmera o utilitzar la llanterna.

Processador

L’A12 Bionic inclou un xip de 7 nanòmetres amb una arquitectura de fusió de sis nuclis, dos dels quals aporten un rendiment fins a un 15% més ràpid, quatre nuclis d’eficiència que són fins a un 50% més eficients, una GPU de quatre nuclis fins a un 50% més ràpida, i s’hi suma també un potent processador de senyal d’imatge (ISP) i codificador de vídeo. Aquestes característiques el preparen per a una bona experiència amb videojocs, fotografia, edició de vídeo i apps de gran càrrega gràfica, sense afectar l’autonomia.  La bateria de l’iPhone XR dura fins a una hora i mitja més que la de l0iPhone 8 Plus.

Una altra dada a considerar és que la nova generació de Neural Engine aprofita l’aprenentatge automàtic en totes les seves facetes, des de la fotografia fins a la realitat augmentada. El nou disseny de vuit nuclis permet completar fins a cinc bilions d’operacions per segon pels 600.000 milions del A11 Bionic, la qual cosa proporciona capacitats, com una detecció més ràpida de plans per a ARKit i noves prestacions que utilitzen l’aprenentatge automàtic en temps real.

Una bona notícia per a desenvolupadors és que per primera vegada Neural Engine està obert a Core ML per crear apps que aprofitin aquest motor d’aprenentatge. Core ML és fins a nou vegades més ràpid amb el xip A12 Bionic i Neural Engine que amb el xip A11 Bionic, i consumeix una desena part d’energia.

Seguretat

El Face ID de l’iPhone XR, gràcies a les optimitzacions del programari i un Secure Enclave més veloç, aporta més seguretat i rapidesa que les versions anteriors. El sistema de càmera TrueDepth utilitza una tecnologia de precisió per detectar la profunditat que va més enllà dels escàners facials bidimensionals i que permet desbloquejar l’iPhone, així com pagar amb Apple Pay i accedir a apps segures.

Càmera amb un únic objectiu gran angular

El dispositiu inclou un objectiu gran angular de 12 megapíxels i obertura de f/1.8 amb un nou sensor. Es caracteritza per un enfocament més ràpid, els píxels són més grans i profunds, la qual cosa repercuteix de manera positiva en la fidelitat de la imatge, també en condicions de poca llum.

Les millores en l’ISP, Neural Engine i els algoritmes del programari permeten fer retrats amb efecte bokeh. L’HDR intel·ligent, per la seva banda, ofereix detalls i ombres que fan més naturals les preses.

S’ha de destacar que el control de profunditat fa possible ajustar la profunditat de camp en la previsualització en temps real i també després de fer la foto, per crear retrats amb efecte bokeh a gust de l’usuari.

Connectivitat

Notícies relacionades

L’iPhone XR utilitza LTE Advanced i inclou capacitat per a doble SIM mitjançant una Nano SIM i una eSIM digital. Ve amb iOS 12, el sistema que accepta la realitat augmentada i nous Animoji i Memoji, entre altres característiques.

Preus

L’iPhone XR està disponible amb 64, 128 i 256 GB de capacitat, en colors blanc, negre, blau, groc, coral i (PRODUCT)RED a partir de 859 euros.