Secció recomanada per

OPERACIÓ

IBM compra Red Hat per gairebé 30.000 milions d'euros

La firma és experta en 'software' de codi obert en solucions al núvol

afp 1ae5ac

afp 1ae5ac / PAU BARRENA (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup informàtic IBM (International Business Machines) ha arribat a un acord per comprar el desenvolupador de ‘software’ de codi obert Red Hat. L’empresa pagarà un total de 34.000 milions de dòlars (29.790 milions d’euros), la qual cosa suposa l’adquisició més gran en la història d’aquesta empresa de tecnologia nord-americana.

IBM pagarà 190 dòlars per cada acció de Red Hat, que és actualment el líder mundial de programari de codi obert al núvol. L’acord millorarà l’oferta de ‘cloud’ d’IBM, una àrea important de creixement per a la companyia, assenyala el comunicat conjunt de les empreses.

Trajectòria treballant junts

IBM i Red Hat ja tenien una associació que s’estén a dues dècades. "L’anunci és l’evolució de la nostra llarga associació", va destacar Rometty. "Això inclou el nostre anunci conjunt de col·laboració amb Hybrid Cloud al maig, un precursor clau en el nostre viatge fins al dia d’avui".

IBM i Red Hat van afirmar, a més, que continuaran construint i millorant les associacions de Red Hat, incloent-hi aquelles amb els principals proveïdors de ‘cloud computing’, com Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba i d’altres, a més d’IBM Cloud.

Alhora, Red Hat es beneficiarà del’escala híbrida de ‘cloud computing’ i TI empresarial d’IBM per ajudar a ampliar la seva cartera de tecnologia de codi obert a les empreses de tot el món.

Amb aquesta adquisició, IBM espera posar-se a l’altura i competir de tu a tu amb Amazon, Alphabet i Microsof, les tecnològiques que en el dia d’avui dominen el negoci del núvol.

Un canvi en el mercat del núvol

"L’adquisició de Red Hat és un canvi de joc. Canvia tot sobre el mercat del núvol", va assegurar Ginni Rometty, presidenta i directora executiva d’IBM, i va afegir que després d’aquesta adquisició, IBM "es convertirà en el proveïdor de ‘cloud computing’ híbrid número u del món, oferint a les empreses l’única solució de ‘cloud computing’ oberta que desbloquejarà tot el valor del núvol per als seus negocis".

Red Hat seguirà sota la direcció de Jim Whitehurst i del seu actual equip directiu i s’unirà, a més, al d’IBM, que té la intenció de mantenir les oficines de Red Hat. A més, s’unirà a l’equip d’Hybrid Cloud d’IBM com una unitat diferent, preservant la independència i neutralitat de l’herència i el compromís dedesenvolupament de codi obert de Red Hat, la cartera actual de productes i l’estratègia de llançament al mercat, assenyala el comunicat.

Solucions innovadores

Notícies relacionades

"El codi font obert és l’opció per defecte per a les solucions de TI modernes, i estic increïblement orgullós del paper que Red Hat ha exercit perquè això es converteixi en una realitat en l’empresa", va afirmar Whitehurst, i va assegurar que la unió amb IBM els proporcionarà un nivell més gran d’escala, recursos i capacitats per accelerar l’impacte del codi font obert com a base per a la transformació digital i portar Red Hat a un públic més ampli.

Les empreses van assenyalar que aquesta transacció reuneix els millors proveïdors de cloud híbrida de la seva classe i permetrà a les companyies traslladar de forma segura totes les aplicacions de negoci al núvol.

Temes:

+Digital