Secció recomanada per

Youtube Music i Youtube Premium: nova competència per a Spotify

El cost del servei parteix dels 9,99 euros al mes

youtubemusic

youtubemusic

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Google no està disposat que Spotify sigui el servei de música en ‘streaming’ més popular. Per això, la firma ha anunciat el llançament a Espanya de YouTube Music i YouTube Premium, dos serveis que busquen competir en el segment de la reproducció en streaming de continguts audiovisuals.

Youtube Music

Youtube Music és, segons ha anunciat Google, un nou servei de música de ‘streaming’ "personalitzat per a l’usuari i senzill d’utilitzar que t’ofereix tota la música que hi ha a YouTube, difícil de trobar en altres llocs."

Segons l’empresa, a través de Youtube Music es podran trobar no només vídeos musicals, "sinó àlbums oficials, ‘singles’, ‘remix’, actuacions en directe, versions i música difícil de trobar i de la qual només pots disfrutar a Youtube". És a dir: aprofita aquest gran fons de catàleg de Youtube afegint-hi no només cançons "normals", sinó ‘covers’, ‘remix’...

L’‘app’ està disponible per a iOS i Android,  i també ofereix recomanacions personalitzades, llistes i cerques intel·ligents per facilitar la recerca de continguts ("la cançó de l’anunci de Mediterràniament" o "la cançó que diu volando voy"), entre altres opcions.

Per al seu ús, hi ha dues modalitats: una, amb anuncis. La segona, sense: es diu Youtube Music Premium, els tres primers mesos són gratis, i després el cost és de 9,99 euros al mes (14,99 euros al mes si és un pla familiar).

Youtube Premium

Mentrestant, Youtube Premium (abans conegut com a YouTube Red) també s’ha llançat aquest dilluns a 17 països. Ofereix els beneficis de Music Premium, a més d’un servei sense publicitat, en segon pla i descàrregues de tot el contingut de Youtube.

Notícies relacionades

"Els membres de YouTube Premium també tenen accés a tota la llista de programes pel·lícules de YouTube Originals, incloses les sèries d’èxit Cobra Kai o Impulse, a més de dues de noves que es llancen avui:  F2 Finding Football que segueix a ‘The F2’. També hi ha ‘The Sidemen Show’ que té The Sidemen vivint aventures salvatges amb celebritats com Nicole Scherzinger o Bear Grylls", va destacar la firma.

YouTube Premium ofereix tres mesos de prova gratuïts i, després, el seu preu és d’11,99 euros al mes o 17,99 euros si se n’adquireix el Pla familiar.