Secció recomanada per

La Barcelona Games World arrenca amb els desenvolupadors de jocs com a protagonistes

Aquest dijous se celebra una jornada per a professionals, mentre que divendres obrirà al gran públic

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La Barcelona Games World, la gran cita dels videojocs de Catalunya, ha començat. Aquest dijous celebra una jornada només per a professionals, ja que un dels objectius d'aquesta fira és potenciar la indústria. De divendres a diumenge serà el torn del gran públic: s'espera rebre més de 90.000 visitants.

La fira, organitzada per l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) i Fira de Barcelona, ocupa 53.000 metres quadrats al recinte firal de Montjuïc, reuneix més de 150 expositors i presenta un complet programa de conferències. Però les estrelles de la cita seran, sobretot, els jocs: s'han disposat 1.000 consoles i PC per tot el recinte per provar les últimes novetats. I és que a la fira es mostraran més de 70 títols que es posaran a la venda durant els mesos vinents.

D'entre els 150 expositors destaquen els estands de Sony, amb una gran aposta per la realitat virtualNintendo, amb els seus clàssics personatges, i Microsoft-Xbox, amb estrelles com Battlefield 1. També hi ha grans zones per provar jocs de PC, estands d'empreses internacionals com Badland i una completa zona de compres per trobar jocs nous, de segona mà i marxandatge sobre jocs i personatges famosos.

També és important la presència de desenvolupadors 'indies', on una quinzena de petits estudis mostren les seves creacions. A més, el saló es completa amb un escenari cobert, on hi haurà actuacions musicals i concursos; diverses arenes per a competicions de jocs 'on line' i la fira Retrobarcelona, per als nostàlgics i els col·leccionistes.

Notícies relacionades

Aquest dijous és jornada de professionals, des de desenvolupadors a bloguers. Es fan conferències de creadors de jocs 'indies' i d'experts de la indústria, ja que un dels objectius d'aquesta cita és potenciar la creació. “Hi ha una base de creadors molt important, però falten instruments per ajudar-los a créixer”, explica a aquest diari José María Moreno, director general de l'AEVI. És per això que a la fira hi ha una zona per a trobades entre desenvolupadors locals i inversors internacionals, portats pels organitzadors perquè detectin oportunitats. Segons fonts de Fira, hi estan acreditats més de 6.000 professionals.

Els organitzadors esperen que el dia de més afluència sigui dissabte, quan a més hi haurà la presència de nombrosos 'youtubers' (Willyrex, Staxx, Alexby11 o TheGrefg) que participaran en una competició amb fans.