Secció recomanada per

INNOVACIÓ

Unes sabates intel·ligents guien els turistes per arribar al seu destí

Emeten vibracions per mostrar als usuaris quina ruta seguir

sneakairs1

sneakairs1

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Des que hi ha mòbils, fer turisme ha canviat molt. Però anar amb el terminal a la mà pot ser una mica molest. Per solucionar-ho, l'empresa D6 i l'aerolínia Easyjet han ideat unes vambes intel·ligents que se sincronitzen amb el mòbil i que guien l'usuari sobre quina ruta ha de seguir.

El projecte, anomenat Barcelona Street Project, es basa en un petit dispositiu que s'incorpora a la sola de les sabates, anomenades Sneakairs, format per sensors de GPS vibració. L'usuari obre al mòbil una aplicació, indica on vol anar, i la sincronitza amb les sabates. Després, només ha de guardar el mòbil i deixar-se guiar.

Notícies relacionades

¿Com guien l'usuari, aquestes sabates? Simplement, emeten vibracions per donar ordres. Per exemple, si l'usuari ha marcat anar cap a un monument, quan arribi a una intersecció en què hagi de girar la sabata de la direcció de gir vibrarà. Quan arribi a la pròxima cruïlla, si ha de girar cap a l'altre costat, vibrarà la sabata contrària. En cas que l'usuari vagi en direcció contrària, vibraran les dues sabates al mateix temps. A l'arribar a destí, vibraran tres vegades. Són recarregables, i la bateria dura unes tres hores.

El projecte The Barcelona Street project d'Easyjet, que va inaugurar al febrer una base d'operacions a Barcelona-el Prat, només és un prototip (no està a la venda i de moment no hi ha data prevista), i la companyia l'ha desenvolupat com a aposta per la innovació tecnològica. “Hem desenvolupat aquesta solució de navegació perquè era un producte que ara mateix tenia cabuda al mercat", ha assegurat Núria Martinez, directora de l'àrea digital de D6, a la presentació. Per la seva part, Pedro Sousa, director de màrqueting d'Easyjet a Espanya, ha afirmat: "Estem treballant en el camp de la innovació perquè en un futur els nostres clients puguin comprar aquestes sabates a bord de l'avió i puguin disfrutar de cada moment mentre exploren una nova ciutat". 

Temes:

Gadgets Turisme