Secció recomanada per

CATALUNYA ENCICLOPÈDICA

La Viquipèdia en català, líder en els 1.000 articles més importants

Ja el 2010 va ser la primera edició no anglesa a ocupar el primer lloc en aquesta classificació

wiki

wiki

1
Es llegeix en minuts

En l'actualització del mes de gener, la versió en català de la Viquipèdia ha tornat al primer lloc en la classificació de viquipèdies per mostra d'articles, una taula que ordena les diferents versions lingüístiques de l'enciclopèdia més gran del món segons la cobertura que tenen dels 1.000 articles considerats més importants per la comunitat. Inclou conceptes clau com per exemple 'Cristòfor Colom', 'Big Bang', 'formatge', 'mamífer' o 'Taj Mahal'.

A principis del 2010, la Viquipèdia en català va ser la primera edició no anglesa a ocupar el primer lloc en aquesta classificació, tot un èxit tenint en compte la gran diferència en el nombre d'usuaris i parlants. Tres anys després, es va convertir en la primera versió que va aconseguir una puntuació "perfecta" del 100% juntament amb la versió russa, una fita que cap altra viquipèdia ha aconseguit igualar

Quinze anys d'una versió líder en qualitat

Notícies relacionades

Aquesta fita arriba tres mesos abans que la Viquipèdia en català celebri el seu quinzè aniversari. El 2016 serà un any de doble celebració per a la font més gran de coneixement en català: celebrarà 15 anys i arribarà als 500.000 articles. Serà un any d'aniversari amb diversos actes i projectes destacats que s'aniran coneixent les pròximes setmanes. 

La Viquipèdia en català va ser la segona versió idiomàtica que va tenir algun article, després de l'anglesa, i la tercera a ser creada. El primer article de la Viquipèdia en català, i el primer en una versió no anglesa, va ser 'àbac', creat el 17 de març del 2001 a les 01.41 UTC per Daniel José Queraltó editant com a usuari anònim amb un interval d'IP a Andorra. Després d'ell van venir milers de viquipedistes més que, ja sigui corregint algun error ortogràfic o creant centenars d'articles, han fet de la Viquipèdia un gran projecte lliure i col·laboratiu en català.