Secció recomanada per

SEGURETAT EN ENTREDIT

Amazon retira la majoria dels aeropatins Hoverboard

Diversos models del regal més popular d'aquest Nadal als EUA s'han incendiat

hoverborard660

hoverborard660

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els aeropatins Hoverboard, inspirats en el patinet de Marty McFly a 'Retorn al futur 2' però amb rodes, són el regal de moda aquest Nadal als EUA. L'artefacte és un fenomen de vendes després que moltes celebritats l'hagin posat de moda (Justin Bieber, Brooklyn Beckham). Però després de diverses denúncies d'usuaris a qui els ha explotat la bateria dels seus patins, el gegant del comerç 'on line' Amazon ha decidit apartar la majoria de models del seu aparador, fins a comprovar que són segurs.

Diversos tipus d'aquests patins futuristes, amb un preu mitjà que oscil·la entre els 250 i els 400 euros, ja no apareixen a la llista d'Amazon, inclòs el del fabricant Swagway, un dels més populars. I és que fa només uns dies que un usuari que va comprar aquest model va denunciar que es va incendiar mentre el carregava a casa seva, a Nova York.

Altres cases no tan grans que comercialitzen aquest aparell encara segueixen oferint el regal estrella del 2015 a la web.

CANVIS DE SEGURETAT

Swagway ha intentat calmar els seus clients emetent --divendres passat-- un comunicat després de saber-se que els seus dispositius havien sigut eliminats de la botiga. Indicava que, ara sí, els seus models compleixen amb les normes.

"Swagway ja compleix totes aquestes certificacions i s'alegra que Amazon s'hagi decidit a prendre mesures per eliminar els Hoverboard que incompleixin les normes. Com que la seguretat és bandera de Swagway, ens alegra que s'hagi pres aquesta decisió, especialment tenint en compte els recents i preocupants incendis que afecten les bateries de baixa qualitat".

FALSIFICACIONS

Els Hoverboard falsos representen tot un problema, assenyala en un article 'USA Today'. La setmana passada, a les duanes s'havien incautat 164 Hoverboard amb bateries falses.

L'associació de protecció al consumidor nord-americana (The Consumer Product Safety Commission) està investigant almenys 11 casos de Hoverboard que s'han incendiat en 10 estats dels EUA al llarg d'aquest any.

PROHIBIT PER LES AEROLÍNIES

Als EUA, de moment, els Hoverboard no es poden pujar als avions. Les grans aerolínies -American, Delta, Southwest and United-- els han prohibit perquè els dispositius utilitzen bateries d'ions de liti que els fa perillosos per al transport aeri.

Fa una dècada les bateries de liti ja van ser investigades per problemes similars amb els ordinadors que en portaven.

NO CARREGAR ABANS D'EMPAQUETAR

De moment, i mentre no se solucionin els problemes de seguretat d'aquests aparells, l'associació de protecció dels consumidors dels EUA avisen que no es carreguin les bateries dels Hoverboard abans d'embolicar-los com a regals de Nadal.

Notícies relacionades

"No recomanem que es deixi l'aeropatí completament carregat en una caixa tancada sota l'arbre de Nadal", expliquen. Així mateix, consideren que és millor que l'aparell es carregui amb algú present i que el pugui vigilar; que no es deixi carregant durant la nit, per exemple.

ALTRES INCIDENTS

El foc no és l'únic perill d'aquests patins. La mateixa comissió de seguretat assegura que han rebut 39 informes d'urgències relacionades amb caigudes i col·lisions d'usuaris d'aquests aparells tan de moda.

Temes:

Amazon