Secció recomanada per

RESUM DE L'ANY

'Gran Hermano 15', el més buscat del 2014 a Google Espanya

Programes de televisió i personalitats desaparegudes com Tito Vilanova, Robin Williams o Adolfo Suárez també han copat les preferències dels internautes

Conchita Wurst representant d’Àustria. / JONATHAN NACKSTRAND (AFP)

Conchita Wurst representant d’Àustria.
Leo Messi i Tito Vilanova, durant un entrenament a finals del 2012.
Personal protegit amb vestits especials retira el cos d’un mort per Ebola a Monròvia (Libèria), dissabte.
Robin Williams a ’Patch Adams’ (1998).

/

2
Es llegeix en minuts
LORENA VELASCO / BARCELONA

El buscador Google ha publicat el Zeitgeist 2014, la llista anual de paraules més buscades a la seva web. A Espanya, els 10 conceptes més teclejats han estat 'Gran Hermano 15', 'Mundial 2014', 'La Voz Kids', 'Ebola', 'iPhone 6', 'Tito Vilanova', 'Supervivientes', 'Robin Williams', 'Eurovisión 2014' i 'Adolfo Suárez'.

Les dades mostren un gran interès per programes televisius tipus 'reality', per la tecnologia i pels personatges desapareguts, ja que els tres noms més buscats són de persones que han mort al llarg del 2014.

GENT I TV

En relació amb les 'celebrities' més 'googlejades', en primer lloc trobem Conchita Wurst, la guanyadora austríaca d'Eurovisió caracteritzada com una dona barbuda. La segueix l'actriu Renée Zellweger, que ha destacat per la seva operació d'estètica. A continuació hi ha la protagonista de la sèrie 'El Príncipe', Hiba Abouk, la presentadora Tania Llasera i l'actriu Clara Lago, que aquest any ha protagonitzat una de les comèdies més taquilleres del cine espanyol, '8 apellidos vascos'.

En relació amb personatges masculins, destaquen l'actor espanyol Álex González -també protagonista de 'El Príncipe'-, el cantant Enrique Iglesias, el company de repartiment de Clara Lago, Dani Rovira, i el cubà Rubén Cortada.

ESPORTISTES

Els futbolistes també han estat un col·lectiu molt buscat, en què destaquen el madridista Cristiano Ronaldo, el barcelonistes Leo Messi i el porter Iker Casillas al top tres. També apareixen Sergio Ramos, Neymar, James Rodríguez, Luís Suárez, Diego Costa, Xabi Alonso i Gareth Bale.

VIATGES

Els internautes han usat la xarxa per buscar informació sobre destins turístics. En primer lloc, la ciutat més buscada ha estat Londres, seguida de Tailàndia. A continuació trobem diverses capitals i països europeus, com París, Roma, Grècia o Escòcia. Pel que fa a destins més llunyans, Cuba i Japó són els preferits.

DUBTES DELS USUARIS

El buscador també ha recollit les preguntes més freqüents fetes pels usuaris. '¿Com pagar el WhatsApp?' encapçala el rànquing, seguit de dubtes sobre la sintonització de la TDT, la mort de Tutankamón, l'estudi del xinès o la preparació de receptes.

Notícies relacionades

Els usuaris del buscador també han preguntat '¿Què és...?' un 'selfie' -les famoses autofotos-, el virus de l'Ebola, el tractament de medicina alternativa homeopatia o la malaltia ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica). Molts dubtes han provingut de l'àmbit tecnològic, amb la recerca de conceptes com 'Airdrop' (un sistema de transferència sense fil per a iOS), 'Pin24h' (el registre per a la declaració de la renda) o l'aplicació fotogràfica 'Snapchat'. 

TENDÈNCIES GLOBALS

A nivell mundial, els paraules més introduïdes han estat 'Robin Williams', 'World Cup' en referència al mundial de futbol, 'Ebola', 'Malaysian Airlines' -companyia que ha protagonitzat la desaparició del vol comercial MH-307-, el 'ALS Ice Bucket Challenge' -una iniciativa solidària amb els malalts d'ELA-, el joc 'Flappy Bird', 'Conchita Wurst', 'ISIS' (Estat Islàmic), la pel·lícula 'Frozen' i 'Sochi Olympics', els jocs d'hivern.