Secció recomanada per

per 2.910 milions de dòlars

Google ven Motorola a la xinesa Lenovo

El buscador deixarà d'explotar els 'smartphones' però mantindrà la propietat sobre la "gran majoria" de les patents

Cartell de la inauguració de la fàbrica de Motorola a Fort Worth (Estats Units).

Cartell de la inauguració de la fàbrica de Motorola a Fort Worth (Estats Units). / LARRY W. SMITH (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Google ha anunciat la venda de la seva filial de telefonia Morotola Mobility al gegant xinès Lenovo per 2.910 milions de dòlars (2.135 milions d'euros), a penes dos anys i mig després de comprar aquesta companyia de mòbils per 12.500 milions de dòlars.

L'operació concretada aquest dimecres deixarà en mans de Lenovo la gestió de la marca Motorola, així com una àmplia varietat de 'smartphones', des dels Moto X i Moto G llançats el 2013 fins a la gamma Droid, segons el comunicat de Google.

Lenovo s'encarregarà a més de prendre totes les decisions i estratègies referents a futurs productes de Motorola, una empresa que en un altre temps va ser abanderada de la tecnologia mòbil nord-americana i que ara tindrà titularitat xinesa.

Compra d'IBM

El 2005, Lenovo va fer una cosa similar quan es va apoderar del negoci d'ordinadors i la marca IBM, companyia nord-americana pionera en el sector de les computadores.

Google mantindrà la propietat sobre la "gran majoria" de les patents de Motorola i atorgarà a Lenovo la llicència d'ús.

"Lenovo té l'experiència per convertir Motorola Mobility en un jugador important en l'ecosistema Android. Aquesta decisió permetrà a Google centrar la nostra energia a portar innovació a l'ecosistema Android per al benefici dels usuaris allà on siguin", va dir el conseller delegat de Google, Larry Page.

Les paraules de Page contrasten amb les que va pronunciar l'11 d'agost del 2011, dia en què Google confirmava la compra de Motorola.

"El compromís total de Motorola Mobility amb Android ha creat un encaix natural per a les dues companyies", va afirmar Page.

Blindatge davant els plets

Darrere de la compra de Motorola per part de Google el 2011 hi havia la necessitat de la companyia californiana de blindar-se davant els plets dels seus competidors, especialment Apple, que veien en el sistema operatiu Android una còpia de software de l'iPhone.

Amb l'adquisició de Motorola, Google va prendre possessió de més de 14.000 patents.

Actualment Motorola és el tercer fabricant de telèfons mòbils per a tecnologia Android als EUA i el tercer productor de telèfons a l'Amèrica Llatina.

Notícies relacionades

"La compra d'una marca tan icònica, una gamma de productes innovadors i un increïblement talentós equip convertirà de forma immediata Lenovo en un competidor fort a escala global en el negoci dels 'smartphones'", va comentar el president i conseller delegat de Lenovo, Yang Yuanqing.

La notícia va ser rebuda positivament pels inversors i les accions de Google, que havien cotitzat a la baixa durant la jornada borsària a Wall Street, van incrementar el seu valor fins a un 2,6% en les negociacions realitzades fora d'hora.