Secció recomanada per

L'ús del català a internet ja supera el 62%

Segons el Baròmetre de l'Ús del Català a Internet, cada vegada són més les empreses i entitats que tenen la pàgina web en aquest idioma

Lús del català a internet ja supera el 62%

Lús del català a internet ja supera el 62% / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
ALBA LOSADA / Barcelona

El domini .cat es va crear fa vuit anys enrere gràcies a les reclamacions de la societat catalanoparlant, que volia sentir-se identificada a la xarxa. Des d'aleshores, l'ús del català a internet no s'ha aturat, sinó que segons el Baròmetre de l'Ús del Català a Internet de Webmasters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits Cívics (Wiccac)Wiccac, el percentatge global de l'ús del català és del 62,45%, un 0,16 percentual superior al del mes anterior, que era d'un 62,29%. L'anàlisi també evidencia que 11 dels 35 sectors estudiats tenen un percentatge de l'ús del català inferior al 50%, que 7 tenen un percentatge del 30 al 50% i que 4 inferior al 30%.

Els continguts en català augmenten

La Borsa de València, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació i Marina Port són algunes de les últimes pàgines web a incorporar el català. Per un altre costat, Softcatalà va presentar una nova versió de la seva memòria de traducció en què l'usuari disposa d'1,5 milions de paraules traduïdes. A més, l'organització sense ànim de lucre Amical Wikimedia va rebre el Premi Stic 2013 per preservar el català en tots els àmbits de coneixement i per fer possible que tot coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible en tots els idiomes.

Notícies relacionades

La Via Catalana a la xarxa

La Via Catalana també té un espai a internet que ha permès que gran part del moviment es gestionés a través de la seva web. D'aquesta manera, ha estat possible una col·laboració i interacció constant entre els participants i els interessats. També hi ha altres espais on és present, com a Viquipèdia i especialment a Facebook i Twitter, que han permès una repercussió més gran de la cadena humana celebrada la passada Diada.