Polèmica a eldiario.es per la publicació d'un article d'opinió que desagrada a alguns socis
El director del mitjà, Ignacio Escolar, justifica la presència de les peces criticades en pro de la "pluralitat"

Imatge d’un dels articles que han generat controvèrsia. /
El 27 d'abril passat, 'eldiario.es' va publicar un article de l'economista Ignacio Conde Ruiz titulat '¿Com és possible recaptar tan poc amb els tipus marginals més alts d'Europa?' que va generar una gran polèmica a la xarxa i entre els lectors. 'El Diario' va néixer el setembre passat amb voluntat de reivindicar els vells valors del periodisme però treballant amb la lògica i amb les oportunitats que ofereix el món digital. Així doncs, els seus socis, pagant cinc euros al mes, tenen accés a alguns continguts unes quantes hores abans que la resta dels lectors i reconeixement a la comunitat i en el mitjà, entre altres.
Socis en contra
Però aquesta dinàmica, que ha construït el relat del mitjà i ha contribuït als seus bons números, també genera contrapartides. Els socis van considerar que un mitjà progressista com aquest no havia de publicar "opinions neoliberals", ja que "disposen de la majoria de l'espectre mediàtic". Argumentaven que paguen la quota perquè "volien llegir opinions progressistes que acostumen a no tenir espai en els grans mitjans" i que conseqüentment, no volen llegir "al seu diari" escrits en "pro del neoliberalisme". Per això, molts d'ells van amenaçar de donar-se'n de baixa.
Dos articles
Notícies relacionadesDies més tard, també dins del canal d'opinió política del mitjà, 'Zona Crítica', un altre article va causar el desgrat dels socis. El politòleg Roger Senserrich va escriure 'Bangla Desh, fàbriques i pobresa' que va tornar a enfurismar els socis i que van informar, novament, de la seva voluntat de deixar de formar part del projecte. Davant aquests fets, el director del mitjà, Ignacio Escolar, va decidir intervenir-hi i explicar els motius pels quals s'havien publicat aquests articles. "No hem nascut mai amb la intenció de ser una plataforma propagandística al servei d'unes idees, sinó amb l'ambició de ser un mitjà de comunicació independent, amb periodisme d'investigació i opinió lliure", defensava. Escolar s'escudava en la pluralitat i argumentava que tot els articles d'opinió que es publiquen no li agraden al 100% ni a ell, "però m'estimo més això que tenir un diari sectari, on tot sigui blanc o negre", afirmava.
Debat
Aquests fets tornen a encendre el debat de com han de ser els mitjans 'on line', com han de funcionar i quin pes hi han de tenir els socis, els lectors, els internautes o els usuaris de les xarxes socials. La línia entre la participació, l'opinió i el poder absolut és fina i pot anar en detriment del criteri del periodista.
- Prova popular Luis Enrique corre a Barcelona per la seva filla Xana en una edició multitudinària de la Cursa d’El Corte Inglés
- La nova vida de Lamine Yamal
- Consells pràctics Una experta en finances revela els tres hàbits que arruïnen milers de persones
- Barcelona 4 Reial Madrid 3 Un Barcelona salvatge sepulta el Madrid i obre una nova era
- Molts ho confonen amb fatiga: així comença la insuficiència cardíaca que afecta 700.000 espanyols
- Molts ho confonen amb fatiga: així comença la insuficiència cardíaca que afecta 700.000 espanyols
- Barcelona 4 Reial Madrid 3 Un Barcelona salvatge sepulta el Madrid i obre una nova era
- Al peu de Collserola La Fiscalia investiga la instal·lació de barracons en un parc protegit de Sarrià
- Successos Detingut un conductor borratxo per circular 15 km contra direcció a Olot
- Futbol El Barça es proclama campió de Lliga F i segueix amb pas ferm cap al pòquer de títols