Google homenatja Copèrnic amb un 'doodle' estel·lar

La teoria heliocèntrica de l'astrònom polonès centra la imatge en moviment del buscador

Reconstrucció de la cara de Copèrnic.

Reconstrucció de la cara de Copèrnic. / Central Forensic Laboratory (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'astrònom polonès del segle XV-XVI Nicolau Copèrnic i la seva teoria heliocèntrica són els homenatjats aquest dimarts per Google, que els dedica un 'doodle' (la imatge que substitueix el seu logo). La imatge interactiva i l'eminent científic s'han convertit en un dels temes del dia, i també han estat 'trendings' a Twitter.

El famós buscador d'internet recorda que aquest dimarts se celebra el 540 aniversari del naixement de l'astrònom, que va ser el primer a contemplar el vol de l'asteroide 2012 DA14.

Copèrnic, un dels astrònoms més importants de la història, va estudiar la teoria heliocèntrica del sistema solar, concebuda en primera instància per Aristarc de Samos.

Fundador de l'astronomia moderna

El seu llibre 'De revolutionibus orbium coelestium' (Sobre les revolucions de les esferes celestes) sol ser considerat el punt inicial o fundador de l'astronomia moderna, a més de ser una peça clau en el que es va anomenar la revolució científica en l'època del Renaixement.

Notícies relacionades

Copèrnic va passar prop de 25 anys treballant en el desenvolupament del seu model heliocèntric de l'univers. En aquella època va resultar difícil que els científics l'acceptessin, ja que suposava una autèntica revolució.

La teoria heliocèntrica o heliocentrisme és un model astronòmic segons el qual la Terra i els planetes es mouen al voltant d'un Sol relativament estacionari i que està al centre del sistema solar. Històricament, l'heliocentrisme s'oposava al geocentrisme, que col·locava la Terra al centre.