Secció recomanada per

PROJECTE

Neix una web que recopila totes les aplicacions per a mòbils disponibles en català

Appsencatalà, amb més de 700 programes, facilita que els usuaris trobin quines 'apps' estan en llengua catalana

El portal Appsencatala.cat.

El portal Appsencatala.cat.

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / Barcelona

Els ciutadans que busquenaplicacions per a mòbils en catalàestan d'enhorabona. Ha nascut Appsencatalà,Appsencatalàunportalque recopila tots aquells programes per a mòbils que estan disponibles en català a les botigues d'aplicacions d'Apple (iPhone, iPad) i Android.

La web, que ordena els programes percategories(esports, llibres, notícies, viatges, xarxes socials...) ha detectat fins al moment més de 700 aplicacions en català de totes les categories, encara que, com reconeix el seu creador, Pau Font (director de la productora audiovisual Mirapro), estan "en contínua actualització" per anar afegint-hi les que vagin sortint al mercat.

Notícies relacionades

"La gran novetat d'Appsencatalà és facilitar que tothom que busqui aplicacions en català ho pugui fer més ràpidament i fàcilment", afirma Font en una nota. En el futur també incorporaran les aplicacions per a Windows Phone, a més d'afegir ressenyes, articles i notícies, sempre relacionades amb el món del desenvolupament d'appsen català.

"L'objectiu és fer-nos visibles al món i que el català sigui una llengua tecnològicament potent i de primera línia", afirma Font.